aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Sarai - J.A. Redmerski (Katiller Çetesi #1)

Ağustos 01, 2016
Tür: New Adult, Dark
Goodreads Puanı: 4.20
Orijinal Adı: Killing Sarai
Sayfa Sayısı: 4.16
Baskı Yılı: 2016
Çeviri: Murat Karlıdağ
Yayınevi: Ephesus Yayınları


The New York Times, USA Today ve The Wall Street Journal'ın çok satan yazarı J.A. Redmerski'den tutkunun ve hayatta kalma mücadelesinin romanı…

Sarai henüz on dört yaşındayken annesi tarafından Meksika'daki bir uyuşturucu baronunun yanında yaşamaya zorlanmıştır. Fakat Sarai, normal bir hayatın ne demek olduğunu unutmasına rağmen, zorla alıkonulduğu evden kaçma umudunu da hiç yitirmemiştir. Soğukkanlı bir katil olan Victor da tıpkı Sarai gibi çocukluğundan beri hep ölüme ve şiddete tanık olmuştur. Victor öldüreceği yeni hedefiyle ilgili bilgi almak için Sarai'ın bulunduğu yere geldiğinde genç kız ,buradan kaçabilmek için elindeki tek fırsatın bu adam olduğunu anlar. Ne var ki, işler Sarai'ın planladığı gibi gitmez ve tehlikeli bir adamın elinden kaçarken, kendini Tucson'a giden bir kamyonun arkasında değil, bambaşka tehlikelerin içinde bulur.

Firar sırasında Victor içgüdülerinin etkisindeki kişiliğinden sıyrılır, vicdanının sesini dinler ve Sarai'a yardım etmeye karar verir. Çift birbirine gittikçe yakınlaşırken, Victor kızı korumak için her şeyini, hatta herkes gibi Sarai'ın ölmesini isteyen erkek kardeşi Niklas'la aralarındaki ilişkiyi bile tehlikeye atar. Victor ve Sarai birbirlerine olan güvenlerini arttırırken, aralarındaki uyuşmazlıklar da zamanla azalmaya başlar. Peki Victor'un kaba kuvvete dayanan yetenekleri ve tecrübesi Sarai'ın hayatta kalmasına yetecek midir? Bu kitap Sarai ve Victor'un hikâyesidir.

"Beş yıldız!"
-The Book Enthusiast -

"Bu seri inanılmaz."
-Smi Book Club-


Sarai kendi türünde iyi olabilecek bir kitap, kastım "Dark" değil, "New Adult". Zaten hemen okunuyor. Oldukça akıcı. 3 saatte rahatlıkla bitirebilirsiniz. Su gibi akıp giderken sizi sıkmıyor. Kabul edilebilir bir düzeyde de klişe barındırması, kitabın artı yönlenlerinden biri. Keşke hiç barındırmasaydı tabii ama en azından gözleri devirmedik diye şükrediyoruz.

Tahmin edilebilir olaylar, tahmin edilebilir karakterler. Okuyucunun düşmanlığını kazanmamak adına atılan her bir adımın açıklanması... Çizilen karakteri gerçekçilikten koparmış. Bkz: "Kötü adam görünümlü iyi adam modeli." Sanırım, "kötü adam" rolünü Barrons gibi benimseyen birini asla bulamayacağız.

Sarai üzerinde çok fazla konuşulacak bir hikaye barındırmıyor içinde. Kurgu okumanın verdiği keyfin dışında okuyucuya daha fazlasını hissettirebilen bir kitap değil ne yazık ki.

"Okuduk, bitti. Keyifli bir süreçti. Kitabı kapattım ve daha sonra kitap üzerinde düşünmeye gerek bile duymadım." Sarai benim için sadece bunlardan ibaret. Daha fazlası olamadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP