aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Amy ve Roger'ın Efsanevi Yolculuğu - Morgan Matson

Ekim 26, 2016

Bugünlerde kendimi epey hızlı hissediyorum. 🙋 Amy ve Roger'ın Efsanevi Yolculuğu'da dün başladığım gibi bitti.

Keyifliydi ama... çok sarmıyor okuyucuyu be. Okurken sıkılmıyor insan fakat daha fazlasını bekliyor. Tatmin etmiyor.

Bana kalırsa bundaki en büyük etken Amy karakteri. Pek sevemedim kendisini. Roger'ında neden sevdiğini çözemedim haliyle. Kızdaki ne çocuğu etkiledi bilemiyorum. Acaba 4, 5 gün aynı arabada kaldıkları için istemsizce kendini kıza doğru çekiliyor gibi mi hissetti? Belki ayrı kaldıklarında unutur gider. Hımm... olası. Neden olmasın ki? Aralarında güçlü bir bağ oluşmadı sonuçta.

Kitabın ve karakterlerin hissettirdikleri bu şekilde işte. Eğer akıcılığı ve basit anlatımı da olmasaymış kendisini bu kadar hızlı okutamazmış. Çok kere başından kalkıp ara verme ihtiyacı hissettim çünkü kitabın.

Özellikle bu tür bi hikaye arayanlar için ben Amy ve Roger yerine yine @ephesusyayinlari ndan çıkan Sonsuzluğun Kıyısında'yı önerebilirim. Orada hem karakterler arasındaki bağ daha güçlü hem de hikaye.

Not: Kareye dahil olabilmek için çırpınan minnoşa merhaba diyin! 🙋😂 Normalde pek böyle şeyler yapan bi çocuk değil ama bugün ilgi sadece kendisinde olsun istiyor belli ki. 😂 Neyle uğraşsam önüne geçiveriyor. :) Kitapları dizmeye çalışırken de yerleşiverdi böyle. 😂 Artık biraz doğaçlama çektik fotoğrafı bizde ne yapalım. :)

Kitabın ön okumasına buradan ulaşabilirsiniz. :)
"Amy ve Roger hem dokunaklı hem keyifli bir seyahate çıkmak isteyenler için. Bu ikiliye bayılacaksınız!"
-Deb Caletti-

"İnanılmaz bir kitap - oldukça komik ve elinizden bırakamayacağınız türden bir hikâye."
-Lauren -Myracle-

"Bu eğlenceli ve düşündürücü yolculuk, bolca romantizm eşliğinde Amerika'yı karış karış anlatıyor."
-Kirkus-

"Bu kitabı okuduktan sonra daha çok seyahat etmek isteyeceksiniz."
-Publishers Weekly-

Amy Curry'nin hayatı altüst olmuştur. Çünkü Amy lise son sınıfa geçmek üzereyken, annesi yeni bir başlangıç yapmak adına California'dan Connecticut'a taşınmaya karar verir. Amy şimdi yuvası bildiği yerden ayrılıp ülkenin bir ucundan diğerine gitmek zorundadır. Çıkacağı bu yolculukta ise ona annesinin eski bir arkadaşının oğlu olan Roger eşlik edecektir. Amy Roger'ı yıllardır görmemiştir ve doğru düzgün tanımadığı bir çocukla onca yolu katetme fikri ona hiç de cazip gelmemektedir. Ama işler hiç de Amy'nin düşündüğü gibi gitmez. Çok geçmeden yolculukları alabildiğine renkli, heyecanlı ve sürprizlerle dolu bir hal alır.
(Tanıtım Bülteninden)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP