aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Judith McNaught - Düşler Krallığı (Westmoreland Saga #1)

Ekim 18, 2013
Düşler Krallığı
Tür: Tarihi Aşk Romanı
Goodreads Puanı: 4.24
Orijinal Adı: A Kingdom of Dreams
Sayfa Sayısı: 416
Baskı Yılı: 3. Baskı 2009
Çeviri: Meryem Kutlu
Yayınevi: Epsilon Yayınları


Bir İskoç dükünün kızı olan Jennifer Merrick, 'Kurt' lakabıyla anılan İngiliz Claymore Dükü Royce Westmoreland tarafından manastırdaki okulundan kaçırılır. Dük, düşmanlarının yüreğine dehşet salan, adını duyan herkesin dudağını uçuklatan bir savaşçıdır, ama Jennifer de onun ününü umursamayacak kadar inatçı ve yürekli bir kızdır. Ailesine saldırmak üzere olan savaşçı kendisini tutsak aldığında, ondan kurtulmak için akıl almaz bir zeka kıvraklığı ve özgüvenle, küstah, alaycı ve yakışıklı düşmanını şaşkına çevirir.
Ancak onun güçlü kollarında aşkı bulduğu andan itibaren Jennifer için hayat; gururunun, ailesine karşı hissettiği vefa ve koruma duygularının, karşı koyamadığı bir aşkla çatıştığı tehlikeli bir tuzağa dönüşecektir...

Hayatım boyunca okumaktan sıkılmayacağım sadece birkaç kitap var ve Düşler Krallığı’da onlardan biri. Benim gibi her aşk romanına burun kıvıran, offf ne öyle yaa her yerde vıcık vıcık aşk, hiç aksiyon yok, hiç doğaüstü güçler yok, kitap dediğinin içinde muhakkak özel güçleri olan karakterler olmalı yoksa okumam diyenlerin düşüncelerini tepetaklak edecek bir kitap bu. Benim okuma şansına eriştiğim ilk Tarihi Aşk Romanı. İyi ki de okumuşum diyorum. Eğer okumasaydım sanırım bu kadar geniş yelpazeli bir kütüphanem olmayacaktı. İçinde sadece vampirlerin ve kurt adamların cirit attığı bir kütüphaneyi şuan düşünemiyorum bile. Aralara biraz İngiliz Şövalyeleri, İskoç Savaşçıları, Lordlar ve Klan Liderleri serpiştirilmeli. Ve sizde benim gibi kendinize bu yıl ya da bu sonbahar şu kitapları okuyacağım gibi bir liste yapıyorsanız kesinlikle ilk sıraya bu kitabı koymalısınız diyerek daha fazla uzatmadan konuya dönüyorum. :)



Kitabımız bir düğün sahnesi ile başlıyor. Kız isyanlar içinde Tanrısına yalvarıyor beni bu evlilikten kurtar diye. Ama hemen birkaç sayfa sonra yazarımız bizi rahatlatıyor da bu evliliğin pençesine nasıl düştüğüne dair her bir ayrıntıyı bize aktarmaya başlıyor.

düşler krallığı kitap
Royce, diğer adlarıyla; Kara Kurt, İskoçya’nın Belası, Şeytanınta kendisi. Gittiği her yere beraberinde ölümde getiren, herkesin karşısında korkudan tir tir titrediği, çocukları öldürüp kanlarını içen bir canavar. Tabii gerçekte böyle biri değil. Aslında o bir savaşçı, herkes tarafından korkulan bir efsane, o çok sabırlı, o gülmeye mutlu olmaya hasret tutkulu bir adam, o çok âşık ve daha sonralarda aşkı için ölümü göze alabilecek kadar karısını seven bir adam!
düşler krallığı kitap

Jennifer, yaptığı yaramazlıklar sonucu kapatıldığı manastırdan, Royce’un kardeşi Stefan tarafından kaçırılır ve düşmanı Kara Kurt’un önüne atılır. O sırada Royce’ta Merrick’ler ile yani Jenny’nin babası ile bir savaştadır. O yüzden kızı rehin olarak tutarlar. Fakat kim Jenny’nin iyi huylu bir rehin olacağını söylediki? Kaçmak için elinden geleni ardına koymayan, her türlü fırsatı değerlendiren, Royce’a 12 yıllık bir savaş hayatı boyunca karşılaşmadığı zorlukları yaşatan, cesur bir kız. 

İlk kaçma denemesi başarısızlıkla sonuçlanıyor, üstüne bir ton ceza alıyor, Royce ile birlikte aynı çadırda kalmaya mahkum oluyor, onun sandığı kadar kötü bir adam olmadığına şahit oluyor, sonra öyle bir durum oluyor ki Royce'un metresi olup çıkıyor. Ama bunların hiç biri kaçmasına engel değil! Adamın yatağına kendi rızası ile giriyor ama en ufak kaçma şansınıda değerlendirmeden durmuyor.

düşler krallığı kitap

Son kaçma denemesi başarıyla sonuçlanıyor sonuçlanmasına ama bu seferde araya iki ülkenin Kralları giriyor ve işler iyice sarpa sarmaya başlıyor böylece...

Birbirlerine hayatı zindan etmek için ellerinden geleni ardına koymayan, ama dokunuşlarına, bakışlarına da karşı koyamadıkları bir tutku ile birbirini arzulayan, aşk ve nefret arasında ki o ince çizgide kalmış, güven ve yalanlar arasında gidip gelen ama en sonunda, tüm düşmanlığı, nefreti, acıyı ve güvensizlikleri bir kenera atarak aşklarına dört elle sarılan bu iki çiftin hikayesini okumak, sizde de kendi Düşler Krallığınızı yaratma hissini uyandıracak.
düşler krallığı kitap

Kitapta anlatmak istediğim o kadar çok şey var ki ama anlatamıyorum o zaman kitabın heyecanının manası kalmaz. O yüzden siz beni bu dertten kurtarın da hemen bir koşu en yakınınızda ki kitapçıdan Düşler Krallığını ısrarla isteyin! :)

 "Jenny, seni seviyorum." 
düşler krallığı kitap
"Bana kalırsa lordum, ben sizi daha çok seviyorum."  


5 puan

15 yorum:

  1. Bu türden başka hangi kitapları tavsiye edersinnnnn ????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hımm bir bakalım. Judith Macnaught'un Mutluluk, İçinde Aşk Saklı, Sonsuza Kadar ve Seni Beklerken kitaplarını okuyabilirsin. Biraz daha romantik-komedi tarzında olmasını istersen, Julia Quinn - Bridgerton Serisi (8 kitap) ve Lisa Kleypas - Süs Bitkileri Serisini (4 kitap) okuyabilirsin.

      Yok ben bu tarz derken ortaçağ romanları kastettim diyorsan da, Michelle Wirmingham - MacEgan Brothers Serisi, Monica McCarty - MacLeods of Skye Serisi (Asi, Maskesiz, Kır Zincirleri) Julie Garwood - Highlands' Lairds Serisi (Sır, Fidye, Aşk Seni de Vurur) kitaplarını okuyabilirsin. :)

      Umarım hep okuduğun kitapları listelememişimdir. :)

      Sil
  2. Çokkkk teşekürler bunları okumaya çalışıcammmm =)))

    YanıtlaSil
  3. Yaa gifler hangi film veya diziden söyler misin ?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henry Cavill'in gifleri Tudors dizisinden. Rachel Clare Hurd-Wood'un gifleri de Peter Pan filminden. :)

      Sil
  4. Şu an bu kitabı okuyorum ve biraz da sıkılıyorum.Biraz fazla mı belden aşağı ne? Gifleriniz karakterlerle tamamen uyumlu olmuş çok begendim.Tabii sonuna doğru duygu durumum ne olur bilemem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha fazlalarını okumuş biri olarak, bu kitap kararında aktarmış gibi geliyor bana. :) Kitap bittikten sonraki düşüncelerinizi de merak ediyorum. :)

      Sil
    2. Belden aşağılarında geçip olayın akis yönüne bakarsaniz çok hoş bir kitap.

      Sil
  5. Sayfa sayisi fazla olmasına rağmen 2 saatte okuyup bitirdim kitabi . bence filmi çekilse çok tutulur.:)

    YanıtlaSil
  6. Düşler krallığı kitabının filme çevrilmesi ne kadar güzel olurdu.

    YanıtlaSil
  7. Filmi yapılsa çok ilgi görürdü

    YanıtlaSil
  8. Belden aşağı sahneler de ufak bı kisitlanma gelirse b(kastım detaysiz olması )harika bir film olur

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP