aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Yorum: Karen Marie Moning - Yenilmez Savaşçı (Highlander #2)

Ocak 28, 2014
Yenilmez Savaşçı
Yenilmez Savaşçı

Tür: Tarihi Aşk Romanı, Paranormal Romance
Goodreads Puanı: 4.14
Orijinal Adı: To Tame a Highland Warrior
Sayfa Sayısı: 441
Baskı Yılı: 2013
Çeviri: Abbas Bozkurt
Yayınevi: Epsilon Yayınları


Gavrael McIllioch, doğaüstü güçleri olan savaşçıların yetiştiği bir klanda doğmuştu ama adını ve kalesini terk ederek soyunun karanlık kaderinden kaçmaya kararlıydı. Onu avlamaya kafasına koymuş, düşmanları olan acımasız bir klandan saklanıyordu. Önem verdiği insanları ve aşkını asla belli etmeyeceğine yemin ettiği güzel Jillian St. Clair'i korumak için kendine Grimm adını verdi. Jillian'ın babası ona "Jillian için gel" mesajını yolladığında, sevdiği kadını bunca yıl uzaktan uzağa korumaya devam etmiş olsa da hemen yola düştü. Ve böylece kendini, sonunda kazananın Jillian ile evleneceği bir yarışmanın ortasında buldu. O içindeki öfkeli canavarı sakinleştirebilen tek kadındı ama tehlikeli düşmanlar ikisini de yok etmek için planlar yapıyordu…

"Bu kitabı elimden bırakamadım." -Rendezvous-

"Kendinizi bu kitabın büyüsüne kaptırın." - Romantic Times-


Bu kadının okuduğum her kitabı güzel olmak zorunda mı? Bir tanesinde hayal kırıklığı yaşasam ne hissederdim acaba diye kendimi merak etmekten alı koyamıyorum. Ve evet yine Karen Marie Moning ve yine harikalar yaratılmış bir dünya ve yine efsanevi İskoç savaşçıları.

"Her sabah seni arzulayarak uyanıyorum. Her gece seni arzulayarak uyuyakalıyorm. Muhteşem bir gündoğumunu izliyorum ve tek düşünebildiğim o anı seninle paylaşabilmek. Jillian, ben bir hastalığa tutuldum ve ateşim ancak sen yanımdayken diniyor."

Highlander serisi, 1500'lü yıllarda geçen bir seri. Şu bildiğimiz tarihi aşk romanlarından. Klanlar, klan lordları, klan savaşları ve yenilmez dağ gibi savaşçıların olduğu dönemlerden. Ama Moning'in farkı ne? Bir kere tamamiyle kalemi farklı bu kadının. Tarzı farklı. Üslubu farklı. Tasvirleri, betimlemeleri, yaratmış olduğu karakterler farklı. Ve Highlander serisinin, en büyük farkı, ustaca yazılmış paranormal romance olması.  Her şeyiyle resmen yeni bir roman türü oluşturuyor bu kadın.

Yazdığı her kitabı severek okuyorum. Yenilmez Savaşçı'yıda yine severek okudum. Tek bir yerinde bile sıkılmadım. Yine oldukça eğlenceli bir roman yazmış. Alın, okuyun, okutun! Daha fazla söze gerek var mı ki?

Ve her yazdığını taparak okuduğum yazarın, bu kitabının konusunu ise şöyle özet geçebiliriz;

To Tame a Highland Warrior

Gavrael McIllioch doğaüstü güçleri olan bir savaşçıdır. Bir gün babasını, annesinin cansız bedenin üstünde elinde bir hançerle dikildiğini görünce babasının delirdiğini ve bu yüzden aşık olduğu kadını öldürdüğünü düşünür. Derken düşmanları tarafından bozguna uğratılırlar. 14 yaşında ki Gavrael'in ise elinden hiç bir şey gelmemektedir. Taa ki Wotan Tepesinde, Tanrı Odin'in ona seslenmesine kadar. Berserker* der Odin, Tanrılarına yalvar, Bana seslen... Ve Gavrael McIllioch seslenir. Ruhumu intikam için sana sunuyorum Odin. Berserker'e hükmetmek için sana sesleniyorum...

*Berserkerler, ruhlarını Odin'e satıp, doğaüstü güçler elde eden ve Odin'in özenle seçtiği Viking Savaşçılarıdır. Gözle görülemeyecek derecede bir hıza, kurt kadar keskin bir koku duyusuna ve gece bile rahat görmesini sağlayacak gözlere sahiplerdir.

To Tame a Highland Warrior

Ve Odin tarafından doğaüstü güçlerle donatılan Gavrael, klanını kurtarır, düşman ordusunu katleder. Fakat babasının yaptığını hala unutamamaktadır. Savaş meydanında bulduğu babasına bunu neden yaptığını sorduğunda ise babası ona, bu bizim ailemizde olan bir şey bundan kaçamayız der... Ve Gavrael, o andan sonra asla babası gibi deli olmayacağına yemin ederek ve ismini değiştirerek klanını terk eder.

To Tame a Highland Warrior

Başka bir Klan Reisi, onu yanına alır almasına ama bu seferde, Grimm -Gavrael- Klan Resinin kızına aşık olur. Onu hayatı boyunca koruyacağına yemin eder. Gerekirse kendisinden bile koruyacaktır. Babası gibi oda aşık olduğu kadını vahşice öldürmeyecektir. Babasından geçmiş olabilecek deliliğe birde Berserker öfkesi eklenirse Jillian'ı kimse onun elinden alamaz.

yenilmez savaşçı

Ama gel gör ki seneler sonra, Jillian'ın babasından bir mesaj alır. "Jillian için gel." Sadece bu 3 kelime bile onun soluğu Jillian'ın yanında alması için yeterdir. Çünkü kadının başına bir şeyler geldiğini düşünür. Fakat Gibraltar St. Clair'in başka planları vardır. Kızı artık 22 yaşına gelmiştir ve kendisini manastıra kapatma saçmalığından vazgeçip bir an önce evlenmelidir. Ve böylece Grimm kendisini, Jillian'ın diğer talipleriyle birlikte evlilik yarışı içinde bulur....

Gavrael McIllioch


Daha fazla resim için pinterest hesabımı ziyaret edebilirsiniz.


2 yorum:

  1. Yazarı sevdiğim için kitabı gözü kapalı aldım =) Özet kısmına kadar yorumuna bayıldım ama özeti okumadan okumicam.. bişey duyar görürüm diye fena halde korkuyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuma o zaman orayı. :) Çok ufak ufak spoiler ile karşılaşabilirsin. Sorun edip etmeyeceğini bilemediğim için oku diyemiyorum. :)

      Ve seninde yorumunu meraka bekliyorum. :)

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP