aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Manga Yorumu: Sekaiichi Hatsukoi

Haziran 28, 2014
Sekaiichi Hatsukoi
Sekaiichi Hatsukoi

Tür: Manga, Yaoi (BL), Romance
Batoto Puanı: 3,89
Diğer Adı:  World's Greatest First Love
Cilt Sayısı: 9 / Devam ediyor
Baskı Yılı: 2008
Çeviri Grubu: Heterophobia Fansub
Mangaka: Shungiku Nakamura


İnsanların torpil sayesinde işe alındığını söylemesinden bıkan Onodera Ritsu, babasının şirketinden ayrılarak Marukawa Yayıncılık şirketine transfer olmuştur.

Ancak ne tecrübesi, ne de ilgisi olan shoujo manga editörlük departmanına atanmıştır. "Bir daha asla aşık olmayacağım" (hem de haklı olarak) diye düşünen Ritsu'nun aşk hikayeleri üzerinde çalışması imkansızdır.

Kendini beğenmiş ve zorba bir adam olan şef editörünün ilk aşkı olduğunu öğrenmesinin ardından ise iyice paniğe kapılır.



Yaoi manga okumaya animesini izledikten sonra karar verdim açıkçası. Yoksa ilk başta pek sıcak bakmamıştım. Neden bakmadım bilmiyorum zaten. Çok şey kaçırıyormuşum aslında. O kadar shojo manga okudum ama böyle komiklerine denk gelmedim. İnsanı gülmekten öldürüyorlar şu yaoi mangaları/animeleri. İzlediğim anime de bu mangakaya aitmiş. Okuyunca pek bir sevindim çünkü Junjou Romantica ilk defa sonuna kadar izleyebildiğim bir animeydi. O kadar eğlenceliydi ki peş peşe izledim tüm bölümlerini. Neyse efendim konumuz şimdi bu değil. :) Biz Sekaiichi Hatsukoi'nin yorumunu yapacaktık.

Eveeett. İlk önce bu manga hakkında söylemek istediğim şey şu ki, kesinlikle +18. Daha küçük yaşta olanlar lütfen okumayın. Mangaka oldukça cesur sahneler kullanmış mangasında hem de hemen hemen her bölümde. Çocuklara pek uygun değil yani. Ama tadından da yenilmiyor vallahi. Su gibi akıp gitti. Bir baktım ki elimde ki ciltler bitmiş. Nasıl üzüldüm anlatamam. Kahkaha ata ata okutuyordu kendisini. Gerçi bunda çevirisininde büyük katkısı var. Çok profesyonel çevrilmiş. Buradan çeviri ekibine de teşekkür edelim. Sanırım şuan günceldeler. Manganın İngilizce çevirisi geldikçe güncelde gelir. Sabırsızlıkla bekliyorum mangayı.

Sekaiichi Hatsukoi

Şu yaoilerin bir diğer özelliği ise, iki tarafında erkek olmasından dolayı ortaya bir dolu harika sahne çıkması. Biri kabul eden taraf diğeri ise etmeyen taraf oluyor. Ya da en azından ben böylesine denk geldim şimdilik. Ara ara eklenen mini hikayelerde her iki tarafın kabul ettiği çiftlerde var ama, biri aşkı kabul etmeyince ortaya daha komik sahneler çıkıyor. ^^ O yüz ifadeleriyle birlikte verdikleri tepkileri okumak o kadar eğlenceli oluyor ki sanki olayı bizzat yaşıyor gibi hissediyor insan.

Sekaiichi Hatsukoi

Konusuna da biraz değinecek olursak, Onodera babasının yayıncılık şirketinde çalışırken çıkan dedikodular yüzünden işten ayrılmaya karar verir. Torpille bir yere gelmediğini, kendi kendine de başarılı olabileceğini kanıtlamak için başka bir yayıncılık şirketinde çalışmaya başlar. Fakat burada da hiç bir tecrübesi olmadığı shojo manga depertmanında görev verilir. Zaten başlı başına hüsran içinde olan Onodera birde şefinin ilk aşkı olduğunu öğrenince daha da paniğe kapılmaya başlar. İşte bizde bu tatlı uke/seme çiftimizin zaman ilerledikçe gelişen aşklarının hikayesini okuyoruz. ^^

Sekaiichi Hatsukoi

Mangaka asıl hikayenin yanında 3 farklı çiftinde hikayesine yer vermiş. Kısa kısa bölümler halinde sunulmuş olsa da o hikayelerde oldukça eğlenceli. Ayrıca bu manganında animesi var hani. Okumak istemeyenler animesini izleyebilirler ama şöyle bir durum var ki anime mangadan çok daha önce final vermiş. 6. ciltte falan bitiyor.
Sekaiichi Hatsukoi
Şu karizmaya bakar mısınız yeaa Allahım yarabbim. Yerim ki ben seniiiii. <3<3<3
Benim tavsiyem tabii ki mangasını ilk elden okumanız. Ben okurken o kadar eğlendim ki şimdi gidip birde animesini izleyeceğim. Çok tatlı bir çiftti şunlar yahu. Onlara bu kadar erken veda etmek istemiyorum! :) Ayrıca mangada sık sık karşımıza çıkan genel müdür İsaka'yı mangakanın diğer mangasında da görüyormuşuz. Ben hiç hatırlamıyorum valla nerede gördüğümü İsaka'yı. Çok kafama takıldı. Aklımda bir kaç sahne var ama emin olamıyorum o olduğuna. İtiraf ediyorum, şu japonların çok garip isimleri var. Bir türlü kim kimdi aklımda tutamıyorum. :( Bazen hepsini birbirine karıştırıyorum öff. Neyse neyse napsam şimdi bilemedim. Sekaiichi Hatsukoi'nin animesinimi izlesem, Junjou Romantica'nın mangasını mı okusam hımmm?

Sekaiichi Hatsukoi

Aaaa unutmadan, bu mangayı iki grup birden çeviriyor. Ben Heterophobia Fansub'un çevirisini okudum. En baştan başlanmış çeviriye ve oldukça düzenliydi. Diğer çeviri grubu ise Mabushi Majo. Onlarda animenin kaldığı yerden başlamışlar çeviriyi yapmaya. Yani 6. ciltten devam ediyorlar. :) 

17 yorum:

  1. Bende animesini izlmeştim cok güzeldi.

    YanıtlaSil
  2. Sayfa tasarımınızı çok çok beğendim ve blogunuzu da:)

    YanıtlaSil
  3. Animesini çok severim mangayı da okumak lazım (:
    Yazdığın iki yerden mi indirdin hepsini. Heterophobia da 5. cildi göremedim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mangası çok daha eğlenceli. ^_^

      http://www.heterophobiafansub.com/index.php?option=com_content&view=article&id=568:sekaiichi&catid=59:yaoi&Itemid=499 buradan indirdim. 5. cildin linki duruyor aslında ama linkinide vereyim. Belki gözden kaçmıştır. :) http://www.mediafire.com/download/pj4aaxz5oz61p0v/%5BHF%5D+SekaHat+Cilt+05.rar

      Sil
    2. Teşekkürler (:
      Junjou Romantica için demiştim aslında ama tabi Sekaiichi Hatsukoi konusuna yazınca :D
      Ki bunu da farketmemiştim aslında teşekkürler (:

      Sil
    3. Ahh öyle mi. :D Junjou Romantica'nın 5 cildide var heterophobifansub'ta. Sadece Junjou Egoist 9,5 tamamlanmamış. :) Bir sonraki güncelde oda gelir kesin. :)

      Sil
  4. Ben de şans olmadığı için 5 kaldırılmış :D
    http://www.heterophobiafansub.com/index.php?option=com_content&view=article&id=620:junjouromantica&catid=59:yaoi&Itemid=499
    Mesaj atıp yeni link isteyeceğim ama. Teşekkürler yardımın için (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay yoo var linkleri. Sadece 5. cilt komple bitmediği için tek link halinde yok. Bölüm bölüm eklemişler. :) Junjuo Egoist'inde günceli geldikten bir süre sonra 5. cilt tek link halinde yayınlanır. Ama şimdilik her bölümü tek tek indirmek zorundayız. :(

      Romantica 7
      MediaFire
      Romantica 7.5
      MediaFire
      Terörist 1
      MediaFire...

      diye gidiyor bak. Direk Junjou romantica diye geçmiyor. Bu ciltte mangaka daha çok yan karakterlerin üstünde durduğu için Jonjou Romantica'dan bir bölüm ve ekstrası var sadece. Diğerleri Terörist ve Egoist'in hikayesi. :)

      Sil
    2. Yerini hazırlamış bende linki yok sandım, cehalet başa bela :D Sailor Moon dışında manga okumadım, heves ettim neredeyse okuma isteğimi bitirdiler ama ya :D Animelerle güzel güzel takılıyoruz (:
      Tekrar teşekkürler :D

      Sil
    3. Sakın sakınnnn. :D Okumalısın! Vaz geçmek yok. :) Ama bana kalırsa Sekaiichi Hatsukoi'i daha önce okumalısın. Hem cilt sayısı daha fazla hemde Junjou Romantica'dan daha güzel. :)

      Sil
    4. Tamam o zaman bilirkişi sensin burada onunla başlıyorum (:

      Sil
    5. Okuduktan sonra yorumunu bekliyorum o zaman. ^_^ Beğenip beğenmeyeceğini merak ettim. :)

      Sil
  5. Daha önce hiç manga okumadım ama okumak çok isterim. Siz nerden satın alıyorsunuz? Ben hiç manga satan bir yer göremedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de satın almadım daha önce hiç. :) Genelde internette çeviri grupları tarafından çevrilip, online okuma sitelerine eklenen yerlerden okuyorum veya indiriyorum. Ama Akılçelen Kitaplar ve Gerekli Şeyler Yayıncılık'ın kendi bünyesinde Türkçeye çevirdiği mangalar da var. İngilizce manga satın almak isterseniz de Arka Bahçe Çizgi Roman üzerinden alabilirsiniz.

      Sil
    2. Hangi siteler?ismini verirseniz çok sevinirim :)

      Sil
    3. Manga satan siteleri mi soruyorsunuz yoksa çeviren grupların sitelerini mi?

      Satın almak isterseniz, tüm online kitap satış sitelerinden alabilirsiniz (babil.com, kitapyurdu, arka bahçe çizgi roman, idefix, d&r...)

      Çeviri grupları için de internette arama yapmanız gerekecek. Bir sürü site mevcut çünkü.

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP