aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Etkinlik: Kitaplığımda Okunmayı Bekleyen Kitaplar

Temmuz 22, 2014

Bu etkinliğe daha cafcaflı bir isim bulmuştum ama, kitaplarımı kütüphaneme yerleştirip odama gelene kadar unuttum ismi. Ama bu etkinliği gerçekleştirmeye kararlıyım! En azından onu unutmadım sonuçta değil mi? :)

Şimdi bu etkinliği yapmaya şöyle karar verdim. Resimleri çekmek için güç bela önündeki sağındaki solundaki kitapları kenara çeke çeke çıkardığım kitapları yerine yine güç bela yerleştirirken, seneler önce aldığım kitaplarımı fark ettim! Evet fark ettim. Resmen unutmuşum o kitapların varlığını. :) İşte böyle çıktı yani ortaya. :D


Etkinliğe katılmak isteyenler, kurallar basit. Listenize ekleyeceğiniz kitapların en az 1 senelik olması gerek. Daha azını kabul etmiyoruz. :D Kitap sınırlaması da koymadım. İster blogunuzda ister yorum olarak gerçekleştirebilirsiniz etkinliğinizi. Eğer blogunuzda yaparsanız bana da haber verin ki linki'ni konuya ekleyeyim. ^_^ 

Eveet gelelim benim kitaplarıma. Bakalım seneler önce alıpta okumayı unuttuğum ya da okuyamadığım kitaplarım nelermiş. 


Aslında bu kadar az değil kitaplar ama yerlerinden çıkartıp geri koyarken hep çiziliyor kapakları. Birde önlerinde ki kitapları çekmekle uğraşmak daha da öldürüyor beni. O yüzden çıkartabildiklerim bu kadar. :)

Sırayla gidelim bakalım ve Sınırsız Güç diyelim. 5 sene önce yazın, Foça'da kurulan kitap standlarından almıştım. Teyzem çok övmüştü kitabı ve merakımı acayip cezbetmişti. Aldıktan sonra ise, ilk 10 sayfadan sonra kenara atılan kitaplardan biri oldu.

Kasabanın Altı Günü. Allah aşkına bu kitabı aldığımda kaç yaşındaydım ben? Rahat bi 10-11 sene vardır. Çünkü ortaokuldaydım hatırlıyorum okurken ne kadar tiksinmiştim şu kitaptan. Uzaylılar basıyordu kasabayı ve insanlar bir anda değişmeye başlıyordu. İnsanların vücutlarında siğil gibi iğrenç iğrenç şeyler çıkıyordu. 13-14 yaşında ki kızlarla zorla birlikte olan adamın biri sonra onları öldürüyordu falanda filan. Böyle iğrenç ötesi bir kitap işte. Hatta şöyle bir ayrıntıyıda hatırlıyorum. Kitabı bize anlatan karakter girdiği evin yatak odasında 2 ya da 1 di sanırım neyse işte 13-14 yaşlarında kız görüyordu. Yatağa boylu boyunca serilmiş. Çırılçıplak. Bacaklarının arasında da kıza -ya tecavüz eden adam, ya da uzaylıların kasabaya gelmesiyle hormon seviyeleri artan insanların sapkınlıkları sonucu kızın rızasıyla birlikte olan adam- yüz falan çizilmişti rujla. Saçlarınıda kesip orasına koymuştu hatta.. Ayy öğğ tiksindim yine yeminle. Neyse neyse. Sıradaki kitaba geçelim..

Hayaletin Çırağı ve Hayaletin Sırrı. Kapağına aldanıp ve bi dergide çok sevildiğini okuduktan sonra almaya karar verdiğim bir seriydi. Kitapçıda maalesef 2. kitabı yoktu bende 1 ve 3. kitaplarını aldım. Kaç sene önceydi bakalım. Yaklaşık 4 sene falan oluyordur. Nasılsa okurum ben bunu diyip almıştım ama, çocuk kitabı olduğunu 1. kitabın yaklaşık 20 sayfasını falan okuduktan sonra anladım. :D Buda öylece kaldı iştee. :)

Kır Zincirleri kitabı ise en yakın tarihli olan kitabım. Üniversitede ilk senemdeyken almıştım. 3 sene oldu yani rahat. Neden aldım hatırlamıyorum valla. Yazarın diğer kitabınıda beğenmemiştim halbuki. Daha doğrusu akıcı bir şekilde okuyamamıştım. Almışım ve buda öylece kalmış işte kitaplığımda. :)

Ejderha Dövmeli Kız & Ateşle Oynayan Kız. Bu serinin çıktığı dönemi hatırlıyor musunuz? Ben hatırlıyorum. Çok tutulmuştu çok konuşulmuştu. Okuyan herkes beğeniyordu. Öyle olunca kesin bende beğenirim dedim ve iki kitabı birden aldım. :D Çok akıllıyım yaa Allahım. Herkesin beğendiği kitabı her zaman benim de beğeneceğimin garantisi olmadığını o zamanlar yavaş yavaş anlamaya başlamıştım. Fakat kitabı aldıktan sonra ehh çok geç olmuştu artık. İlk kitabı kaç sayfa okuyabildim 50 mi? 40 mı? Daha fazla değildir kesinlikle. :) 

Edit: Yalnız fark ettimde Psikopat kitabını atlamışım. :D Konuyu hazırlarken bile görmezden gelmişim kitabı. :D O derece unutmuşum varlığını. Ne zaman nasıl aldığımı bile hatırlamıyorum. Sayfaları kitaplığımda dura dura sararmış artık. Güneşte görmüyor ki ama nasıl durduğu yerde eskiyebiliyor bu kitaplar akıl sır erdiremiyorum. :)

Hadi bakalım, herkesin pamuk elleri kitaplığına doğru bir uzansın. Hangi kitaplarınızı eskimeye bıraktınız, hangilerini okumayı unuttunuz merak ediyorum. Bu etkinlikte beni yalnız bırakmayınnnnn! :) 

25 yorum:

  1. aa Ejderha Dövmeli Kız iyidir aslında ama üçüncü kitabını okuyamamıştım demekki o kadar iyi değilmiş :P Hayalet'in Çırağı'nı almayı çok istiyordum ama çocuk kitabıysa biraz düşünmem gerekecek.. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla çocuk kitabıymış işte. :D Gerçi kimileri öyle kitapları okuyor sorun etmiyor ama, benim 7 yaşında ki bir karakteri okuyabilmem için bir Harry Potter olabilmesi lazım. :D Onun haricinde okuyamıyorum, zevk alamıyorum. :)

      Sil
  2. Benim kitaplığımda okumadığım çok fazla kitap kalmıyor ya, şu an kalkıp baksam herhalde 2 tane falan çıkar ancak. Okumadım mı içim rahat etmiyor çünkü. Daha fazla kalmış olsa katılırdım mutlaka çünkü fikir güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun yaa katıl sen yinede. Bir kitap olsa bile sıkıntı değil. :D Hem kitap sınırlaması koymadım zaten hemde maksat eğlenmek olsun biraz eskiyi yad edelim diye başlattım etkinliği. ^_^

      Sil
  3. Ejderha dövmeli kız. Hayatımın serisi. Ne söylesem eksik kalacakmış gibi o yüzden tek bir şey söyleyeceğim: oku.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddimisin? Ayy allahım neden herkes seviyor bu seriyi de ben sevemiyorum. Daha doğrusu okuyamıyorum. :( Hiç bişey anlamamıştım o zaman ilk 50 sayfadan. Neyse bakalım eğer cesaret edebilirsem tekrardan başlarım. Hem filminide izledim nasılsa belki daha rahat okurum bu sefer. :)

      Sil
  4. Bence de Millennium Serisini okumalısın. Çok güzel bir kurgusu var serinin. 50 sayfa, çok çabuk vazgeçmişsin :) Filmini kitabı okuduktan sonra izledim ama aynı tadı vermedi.
    Mim için de teşekkürler, en kısa zamanda yazıp dönerim sana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 50 sayfa az mı yaa. Koskoca 50 sayfa işte. :D Beni baştan kaybetti Millennium serisi :P Yapacak bişey yok. :)

      Sil
    2. Sen bilirsin tabii yine :) Mim yazımı yayınladım.

      Sil
  5. Etkinlik çok güzel (: Katılamıyorum ama muhtemelen kitaplarımın yarısından fazlasını alalı çok oldu. Kitapları alıp sonra ekitap falan okuyorum kalıyor onlar (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa niye katılamıyorsun? Yazsaydın keşke çok eski olanlardan bir kaçının adını. :)

      Sil
    2. Listelerime bir bakayım o zaman (:

      Sil
    3. Bak bakalım neler çıkacak merak ediyorum. :)

      Sil
  6. Sahaftan aldığım kitaplar bayaa bir yıllık geçerli olur mu :) İşin şakası 9 tane kitap var okumayı bekleyen ve 5 aydır bekliyorlar üstüne ben gidip yeni kitaplar alıp okuyorum, bitiriyorum ama yine başlayamıyorum o 9 dan birine :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak ettim o 9 kitabı. Ben Dex'in 5 TL indirimlerinde aldığım kitaplara aynı muameleyi yapıyorum. Bir dolu kitap aldım yine Dex'ten ama tekini bile okumadım, üstüne Love Me with Lies serisini alıp onu okudum. :D Diğer kitaplar kaldı yine öylece. :)

      Sil
  7. Kristal !! Ejderha Dövmeli Kız'ı sakın yarım bırakma hatta hemen şimdi başla :D Diğer kitaplar hakkında en ufak fikrim yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende mi Hilal? :D O zaman da bu yorumlara aldanmıştım işte. Aklımı bulandırmıştı herkes. Sonra iki kitap birden aldım ve tarzım olmadığına karar verip kenara koymuştum kitapları. Kaç TL vermiştim o zaman onlara? İndirimde falan da değillerdi off off. Onların yerine daha güzel kitaplar alabilirmişim bak o zaman. :P

      Sil
  8. İroni, Tetikçi, Acemi Cadı, Hayalimdeki Yürek ve Rüyalarım, Riverton Malikanesi, Sihirler, Umut Dolu Bir Kalp, Kusursuz Kimya, Soluksuz Kalan Kasaba, İpekler Evi, Rehine, Gelin Koleksiyoncusu, Gizemli Aşık, Evli aşıklar, İlk Günkü Gibi, Saklı Bahçe, Vedaya Zaman Yok...
    Uzuyorrrr gidiyor seçmece yaptım :D Okuokudan yaptığım ilk siparişlerden okumadıklarım bile varmış :D Eskiden gazeteden topladığım kitaplarında çoğu duruyor :D Bitmez bu kitaplar :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende baya biriktirmişsin canımm. :) Bu kadar beklemiyordum valla. :)

      Sil
    2. Bunlar öyle hemen gözüme çarpanlar 2-3 kitaplık vardır rahat :D Kitap alıp alıp sonra ekitap okuyan biri olarak artık normal karşılıyorum bu birikmeleri :D

      Sil
  9. Benim okunmamış kitabım yok.Bazı kitapları zorlama okuyorum. Ama bitiriyorum yinede.Kütüphanemde çok uzun zamandir duran kitaplarım var ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsraflık yapan bi benim sanırım. :D Çok imreniyorum size. :)

      Sil
    2. Ben bir kitabı bitirmeden ikinciui almıyorum ondan elimde kitap kalmıyor:) Bu arada ejderha dövmeli kız serisini ben de sevmedim.Yalnız değilsin:)))

      Sil
  10. Bende hep klasikler var.

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP