aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Biraz Müzik Biraz Ben...

Ekim 10, 2014

Aslında bu mimi yapıp yapmama arasında çok gidip geldim. :) Çünkü müzik dinlemekten neredeyse nefret ediyorum! O derece sevmiyorum yani. Şimdilerde sadece animeler başlarken ve biterken çalan şarkıları dinleyebiliyorum. Ama sadece o kadar. Daha fazlası değil. Bir kaç Japon müzik grubu araştırdım ve dinleyip dinleyemeceğimi anlamak için biraz deneme yaptım. Sonuç: yine dinleyemiyorum, yine ruhum daralıyor ve yine bunalıyorum. 

Girişten de anlayacağınız kadarıyla müzik benim ruhumun gıdası değil resmen zehri. Bir garibim biliyorum. Mimide sırf bu yüzden yapmayacaktım ama sonradan vazgeçtim. Değişiklik olsun istedim açıkçası. Hep müzik tutkunu olanların yazılarından ziyade biraz da bu işe uzaktan bakıp hiçte özenmeyen birinin yazısını okuyun, biraz da benim açımdan bakın olaya diye düşündüm. :P İyi mi yaptım kötü mü yaptım orası tartışılır. Ama soruları cevaplarken neredeyse tüm sevgisizliğimi kustum müziğe karşı. :D O yüzden pek bi eğlendim yaparken. Teşekkürler Part of The Book. :)

1) Müzik denildiğinde aklınıza gelen ilk kelime
Allahıımmm yine mi bu boş gürültü, yine mi kafam şişecek yeaa allamm kurtarın beni! -Kelime olmadı ama olsun idare edin artık. :)

2) Hiç müzikten bıktığınız oldu mu? Veya dinlemeye ara verdiğiniz?
Sürekli! Hiç sevmiyorum zaten daha en ufak bi tıngırtı duyayım hemen bıkıyorum.

3) Hayatınız boyunca hayranı olduğunuz bir ses sanatçısı oldu mu? Posterlerini odanıza astığınız fan dediğimiz türden yani?
Olmadı. Bu gidişle de olmayacak.

4) Kitap okurken müzik dinler misiniz?
Normal zamanda bile katlanamazken, bir de kitap okurken. Yok anacım almayım ben. Katil olurum yoksa.

5) Çok klasik ama yine de sormak istiyorum. Sizin türünüz hangisi?
Benim türüm yok. Ama eskiden lise yıllarımda yani, death metal'den aşağısını dinlemezdim. O bile yetmezdi. Hatırlıyorum da ne kadar çok hönkürme kükreme varsa o kadar çok seviyordum şarkıyı. İsterse içinde iki kelime söz olsun gerisinde böğürsünler yeterdi bana. Sanırım o zamanlar iyi depolamışım ki şimdi gürütlü kaldıramaz olmuşum.

6) Asla dinlemem dediğiniz bir tarz var mı?
Ay asla ve asla dinlemem dediğim tek müzik türü şu ergen rapleri oluyor yaaa yok seni sevmiştiiiiiimmm sen beni sevmiştttiiiinnn cart curt diye devam ediyor. Onlara dayanamıyorum. Müziği sevmiyorsam o tarzdan da ölesiye nefret ediyorum!

7) Size bir şarkıcı olsanız kim olmak isterdiniz desem?
Hiç düşünmemiştimmmm. Bakalımm, kişi olarak değil de eğer bi şarkıcı olacaksam Kore gruplarından birinde ya da Japon, olmak isterdim.

8) İmkanınız olsa ülkemizde müzikle ilgili neyi veya neleri değiştirmek isterdiniz?
Bi kere Türkiye'de ki müzik piyasası Korelilerle kıyaslanamaycak derece de geride. Topunu yok ederdim, yeni baştan Kore tarzı bi sistem getirirdim. Bizde eline mikrofonu alan langırt lungurt bişeyler söylüyor. Korelilerde öylemi canım. Her gün bi provaları var illaki. Yok dans dersleri, yok enstrüman dersleri, biraz ondan biraz şundan... Boş durmuyorlar ki hiç. Bir de hepsi güzel. Çirkin bi tane bie yok aralarında. Ahhh nerede Koreli gruplar nere de Türk sanatçılar. Ay bide konserlerinde öylesine çıkıp iki kelam edip inmiyorlar sahneden. Gösterilerle danslarla süslüyorlar konserlerini. Her zaman daha iyi olmak için uğraşıyorlar.

9) "Bu şarkı benim!" dediğiniz bir şarkı var mı?
Yok. Kısa ve net.

10) TV lerde bol bol yayınlanan Talk Show programları hakkında ne düşünüyorsunuz? Özellikle sunucusunun ses sanatçısı olduğu programlardan bahsediyorum.
Öyle programlar mı varmış? İzlemeyin canım TV falan. Ne gereksiz bi alettir o. Hiç izlemem, izleyeninde neden izlediğine anlam veremem. Sadece o gereksiz Talk Showları değil hiç bişeysini izlemeyin TV'nin. Boşuna aptal kutu demiyorlar ona. Şimdilerde bizim TV bozuldu ya pek seviniyorum -aslında kanal ayarı yapılsa düzelecek de çaktırmayın. :P Hususi ellemiyorum ki evdekilerde izlemesin. Allam çok mutluyuuumm!

11) Kim şarkı söylemesin sorusuna vereceğiniz ilk isim kim olur?
Kimseeeee! Yok yok vazgeçtim, animelerin başlarında çalan tıngırtılar güzel oluyor. Ama Koreliler ve Japonlar hariç kimse şarkı söylemesin. Dünya rahat bi nefes alsın bence. :P :D

Şimddiiii kimi etiketlesem ki? Hımm gidim de bloguna girdiğinde iki parça çalan bloggerları bulayım onları etiketleyim.

Febris'in Günlüğü,

Daha önce bol keseden denk geldiğim blogları şimdi bulamıyorum ya sinir oldum. -_- Neyse efendim bir kişiyi daha etiketlemek istiyorum. Blogunda müzik falan çalmıyor yalnız. Çok çok yeni bi blogger. Özellikle de yeni olduğu için etiketlemek istiyorum. Tanışalım, kaynaşalım, birbirimize destek olalım amacım. :)

Kitap Kahramanları

16 yorum:

  1. Ergen rap'i dediğiniz türe bende dayanamıyorum resmen çalan aleti kırıp atasım geliyor... Müzikalite yoksunluğunun yanı sıra leş bir alt yapının üzerine sıralanmış saçma sapan sözlerle duygulanan ergenlerimize de bildiğin üzülüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten üzülmemek elde değil ki... Yazık o minicik beyinlerine kulaklarına.. :(

      Sil
  2. Ya bana söyleyin etiketlendiğimde, yazıya tıklamasam görmeyeceğim :( *etiket için de teşekkürler hohoho*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama söylemiştim zateennnn. :)

      Sil
    2. NEREDE? (Ve mesajıma ne yaptınız?!) Ulaşmadı elime :O

      Sil
    3. Kavanozlu bi konun var. :) Oraya yazdım. ^_^

      Sil
  3. Ben de seviyorum animelerdeki şarkıları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel oluyorlar değil mi? :) İnsanın içini kıpır kıpır ediyorlar. :)

      Sil
  4. hahaha aynı rap problemi bende de var. =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamskaaaa nerelerdesin sen. :) Özlettin kendini. ^_^

      Sil
  5. hahaha aynı rap problemi bende de var. =)

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim eğlenerek okudum :) yakin zamanda bende müzik ve ben yazımı yazacağım :) ayrıca extra extra teşekkür ediyorum yeni girdiğim bu yolda destekçim olduğun için ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh ne demek. ^_^ Açıkçası yanlış anlaşılırım diye korktum ilk başta. Keşke daha çok blogger olsa diye düşünüyorum hep ve bunun düşünmekle bitmediğini de biliyorum. Sen destek olmazsan, ben olmazsam çoğu kısa süre de kapanıp gidiyor. :(

      Sil
  7. Canım mimledim seni, 20 gerçek mimi :)

    YanıtlaSil
  8. Müzik sevmediğini okuyunca daha bir merakla baktım cevaplarına :)
    Sanırım Türk müziği Kore'nin yanından bile geçemez, onların sahne performansının yanında bizimkilere bakınca gülüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ne kadar gereksizler ne kadar sönükleeerr. Tarkan bile iki gösteri yapamıyor Koreliler kadar.

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP