aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Yorum: Baştan Çıkarıcı Atıştırmalıklar - Tara Sivec (Chocolate Lovers #1)

Şubat 19, 2015
Tür: New Adult, Romance, Chick Lit
Goodreads Puanı: 4,23
Orijinal Adı: Seduction and Snacks
Sayfa Sayısı: 309
Baskı Yılı: 2014
Çeviri: Ezgi Akar
Yayınevi: Aspendos Yayınları

Claire, ağzı bozuk ama bir o kadar sevimli (uykusunda) oğluna iyi bir gelecek verebilmek için kendi işini kurmaya çalışırken, bir yandan en yakın arkadaşına seks oyuncakları satmasında gönlünce yardımcı olmaya çalışan 20'lerinde bekar bir annedir.

Hayatını sonsuza kadar değiştiren tek gecelik ilişkisi Carter, Claire'e dair onun eşsiz çikolata kokusundan başka hiçbir anısı olmadan şehirde belirince, Claire bu sefer kendisini hatırlayacağından emin olmak ister.

Carter'ın birdenbire dört yaşında bir oğlu olduğunu öğrenmesinin şoku ve Claire'in, rüyalarının adamının yatak odasındaki deneyimsizliği yüzünden tabanları yağlayacağından korkmasıyla, çiftimiz mutlu sonlarına kavuşabilmek için her şeyi yapmaya hazırdırlar.


Bu kitabı Wallbanger ile karşılaştırmak istiyorum. Tarzı o kadar aynı ki. Ama Wallbanger sönük bir kitap gibi kalıyor Baştan Çıkarıcı Atıştırmalıkların yanında. Çok çok daha iyi kesinlikle. Ve Gavin. Ah Tanrım. Minik adam. Ne çok güldüm sana. Kitap feciii feciii komik diyemeyeceğim ama Gavin kesinlikle kitabın başkahramanıydı. O olmasa sıradan bir kitap olurmuş. Ağzından çıkan hemen hemen her söz güldürdü beni ki yer yer kahkaha atmama bile sebep oldu.

Yan karakterleride yine Wallbanger ile kıyaslamak istiyorum. Kesinlikle o kadar salak değillerdi. Gayet eğlenceli ve keyifle okunulabilen bi halleri vardı. Hiç birinden sıkılmadım ve hiç birinin cümlesini atlamak zorunda olmadan okudum. En güzeli de çift değiştirme olayına girmediler. Drew'in giydiği baskılı tişörtlerde bile ayrı eğlenceliydi.

Ana karakterlerimiz, Claire ve Carter. Yani Carter için ne desem şimdi bilemiyorum. Karşımda okumaya alışık olduğum tiplemelerden farklı bi tarz vardı. Eğlenceli mi desem komik mi desem biraz saf mı desem ne desem bilemiyorum. Yoo yoo saf değil. Kesinlikle değil. Saf dersem Carter'a hakaret etmiş olurum. Ama nasıl tarif edeceğimi de bilemiyorum kahretsin. Belki şey diyebiliriz, olmadığı şeyleri sayabiliriz. Mesela kesinlikle bi alfa erkek değildi. Şöyle ağırlığı olan erkeklerden de değildi. Çapkın gülüşleri olan ve bunlarla kadınları tavlayan erkek karakterlerden de değildi. Ama eğlenceliydi yaaa. Samimiydi! Ah evet işte aradığım kelime bu olabilir. Özellikle kütüphanede geçen bir sahnesi vardı Gavin ile. Kahkahalara boğuldum o sayfaları okurken. Çok şeker bir adamsın Carter.

Claire'e gelince. Normalde ağzı bozuk kadınları sevmem. Okurken de epey rahatsız olurum. Ama Claire'i sevdim. Hem de fazlasıyla. O bir anne. Ama annelik onu kesinlikle yumuşatmamış. Hala olduğu gibi. Hala ağzı bozuk. Hala içinde eğlenmeyi bekleyen edepsiz bir sürtük var. Bu sözler onun benim değil! :D

Sevgili kitabı merak eden sevimli kitap kurtları! Son sözlerimle birlikte tavsiyeler ve uyarılar bölümüne geliyoruz. Uyarmak istiyorum kiiiiiii! Bu kitap ağzına kadar editör hataları ile dolu. Ayrıca kitap Claire ve Carter'ın bakış açısından anlatılıyor ve yazar bir anda geçiş yaptığı ve erkek karakterle kadın karakteri birbirinden ayıran çok belirgin bi özelliği olmadığı için -okurken ne demek istediğimi anlayacaksınız şimdi burada anlatamıyorum- siz hala Claire'i okuyoruz sanarken bir anda "Yoo, ne!? Saçmalığa bak bu nasıl oluyor yahu. Oha yok artık biz Carter'ı okuyormuşuz" modunda buluyorsunuz kendinizi.

Tavsiye kısmına gelince de. Kendinizi eğlenme moduna ayarlayın. Beklentilerinizi düşürün. Hatta ağzınız her an gülebilecekmişsiniz gibi hazır bulunsun. Tamam tamam abarttım biraz ama kendinizi über eğlenceli bir kitap okuyacağım yaşasın kırıp geçirecek beni diye kocaman bir beklenti içine sokarsanız beğenmeme şansınız olabilir. O yüzden kendinizi kasmayın ve kitabın akışına bırakın. İllaki güleceğiniz yerler olacak kiii ben bu kitabı süper ruhsuz modumda okudum. Hani şu an Ateş serisini elime alsam yok artık ne kadar sıkıcı bir kitapmış bile diyebilirim. Bu haldeyken ben bile beğendiysem sizde kesinlikle beğenirsiniz diye düşünüyorum.

Son olarak bol bol editör hataları, Claire ve Carter sahnelerinin karmaşası ve karakterlerin betimlemelerindeki yetersizlikten ötürü geliyor bu 3 yıldız. Yoksa 4 gönül rahatlığıyla verebilirdim. Ufak bir tavsiye daha kitabı indirimde gördüğünüz an yapışabilirsiniz. Pişman olacağınız bir kitap olduğunu düşünmüyorum. 

Son bir not daha bu kitap kesinlikle erotik bir kitap değildir! :)

4 yorum:

  1. O kapak , o isim nasıl erotik olmaz ya :D Resmen erotik diye bağırıyor o kapak :D Kapak orjinal mi bilmiyorum gerçi :) Şu ikili anlatım canımı sıktı ama. Nefret ediyorum böyle durumlardan , birden başka biri anlatmaya başlıyor. Bölümün altına yazsana kimin bakış açısıyla anlatıldığını -_-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi keşke öyle yapsalarmış vallahi. O zaman hazırlıklı olursun karakterler arası geçiş olacağına.

      Valla o isimle bende erotik diye düşünüp pek yanaşmak istemedim. Ama okuyan bi arkadaş öyle olmadığını söyleyince denemeye karar verdim. :D Kapakta orjinal değil. Ama orjinalinde de o tarz bişi var. Bu arada kitap adının bi anlamı var. Eğer okuyacak olursan esprinin ne olduğunu anlarsın. :)

      Sil
  2. iki kitap arasında kalmıştım. Ama güldürür diyorsan ben bunu okurum =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güldürüyor kesinlikle. Hatta bi kanama sahnesi vardı Carter'ın orada fena kopmuştum. Birde kütüphane sahnesi birde kılıçlı bi sahne. :D Eğlenmek amaçlı okumalısın ama. Hani edebi bi yön ararsan bulamaz ve hüsrana kapılırsın. :)

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP