aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Kristal'in, 20. İzmir Kitap Fuarı Macerası

Nisan 22, 2015
Bir fuar gününün sonunda insan bu kadar mutsuz olur. Eve gelene kadar durduk yere sırıtan ben, eve geldikten sonra kitaplarıma şöyle bir bakayım dedim. Bakıyorum bakıyorum bir şeyler eksik gibi geliyor gözüme. İlk başta ne olduğunu anlayamadım. Sonradan çaktım ki kitaplarımı unutmuşum sahafların birinde. Tüm günün yorgunluğu tatlı bir yorgunlukken çimdi karabasan gibi çöktü valla üzerime. Keyifle fuar yazısı yazamayacağım ben ama umarım siz keyifle okursunuz.

Hiç aklımda yokken Epsilon yayınlarında 3 kitap 12 TL kampanyasını görünce aldığım kitaplarla başlayayım. Leviathan çok önceleri hakkında okuduğum bir haber ve izlediğim video ile dikkatimi çekmiş olsa da okuma sıralarımın en arkasındaydı. Fakat standın önünden geçerken kampanyayı gördüm ve işte bunları alıyorum dedim. Dikkatimi çeken başka kitabı olmadığı için de diğer kampanyalarına göz atmadım ama çokta fazla bi indirim yoktu açıkçası. Olsa en azından o dikkatimi çekerdi. (3. kitap Soğuk Öpücük, onun resmini çekmeye üşendim. -_-)
Sonra beni sömüren yayınevine gelelim. Metis Yayınları. Fuara girer girmez ilk ziyaret ettiğim stanttı. 111 TL ye Yüzüklerin Efendisinin ciltli baskısı ile Yerdeniz Üçlemesini aldım. Aslında 5 kitap bu seri ama son iki kitabı çok sonradan yazılmış ve diğer kitapları kadar güzel değilmiş. Zaten birbirleri ile bağlantıları olmadığı için almaya gerek görmedim. Yüzüklerin Efendisi 72 TL. Diğerlerinin fiyatlarını tek tek hatırlamıyorum ama 12-13 arası değişiyordu.
Diğer durağım İthaki Yayınları oldu. Zaman Çarkını almak için gitmiştim özellikle ama fuarda %25 indirim internet sitelerinde de %45  indirim varken oradan almaya gözüm yemedi açıkçası. Yani 28 TL nerede 38 TL nerede. Bende sadece Sessizliğin Müziğini aldım çıktım. 10 TL ye aldım onu da.
Sonra Dex'e uğradım ve neden hiç bir kitabı dikkatimi çekmiyor diye bi kendime sordum. Sonra tekrar bir daha sordum. Yok anacım hiç biri için alıp okurum ben bunu diyemedim ve en son 4 TL'ye Zehir Ustasını alıp ayrıldım standın başından. Hem 2015 Okuma Listemde olan bir kitap hem de merak ettiğim bir seriydi. Serinin devamını almadım ilk önce Zehir Ustasını sevip sevmeyeceğimi görmek istedim. Yeri gelmişken, Büyü Ustası 9 TL Ateş Ustası etiket fiyatı üzerinden -yanlış hatırlamıyorsam- %25 indirimliydi.
Yapı Kredi Yayınlarını ararken de Martı Yayınlarına denk geldim. Kuşatma ve Fırtına set halinde 25 TL'ydi. Aklımda olan bir seri değildi ama tek kitap fiyatı 8 TL ye geliyor diye bir baktım onu da almışım. Hakkında da hep iyi yorumlara denk gelmiş olmamda artısı tabii.
Ve Çizgi roman maceram var. Satıcı artık içinden sövdü mü bana yoksa salak mı acaba bu kız dedi bilmiyorum fakat epey bir mala bağlamışım o esnada. Yeni yeni fark ediyorum. Ben yaşadıklarımı anlatmayım size. Zaten satıcı epey güldü bana. Hele Marmara Çizgideki amca. Resmen tane tane konuşup anlattı iki saat 20 TL olduğunu Saga'nın. Son Erkek'ide 15'e almış olmam gerekiyor.
Fuara özellikle sahafları dolanmak için gittiğimden oraya uğramadan dönmek istemedim. Zaten ne geldiyse başıma burada geldi. Önce aklımın gittiği kitabı buldum. Narnia Günlükleri. Satıcı 100 TL diyince alamadım tabii.
Sonra da baskılarının tükendiği ve benim şu anda resmini çekemiyor olduğum 3 güzel fantastik kitap aldım. Dolandığım sahafların birinde unutmuşum. 30 TL vermiştim 3 kitaba.

Bu çocuk kitapları da yeğenim için. Hep benim kitaplarıma dadanıyordu yaramaz. Kendi çocukluğumdan hatırladığım kitapları aldım bende. En sevindiğim Gizli Bahçe oldu. Çocukken keyifle okuduğum arkadaşıma verdikten sonra geri gelmeyen kitaplarımdan biriydi. Hele o cildi. <3 Ayrı güzel vallahi. Üç Silahşörler kitabımda öyle ciltliydi benim. Defalarca okumuşumdur her halde kitabı.
Paraların suyunu çektiğini fark ettiğim sırada da artık eve dönme zamanı diyip önünden geçerken de Yapı Kredi Yayınlarından Çağlar Boyu Quidditch'i ve Ozan Beedle'in Hikâyelerini aldım. Her ikisi 11 TL tuttu. Okumak için değil ama arşivimde olmasını istediğim için aldığım kitaplardı.
Fuar özetine gelirsek, her sene söylediğim gibi bu senede diyorum ki bir dahaki fuara gitmeyeceğim. Normalde almayacağım kitapları alıp çıkıyorum. İstediklerim ise geride kalıyor. Şu çizgi romanları niye aldığımı bir türlü anlamış değilim ama aldım işte. Özellikle 35 TL verdiğimi göz önünde bulundurursak. İndirimler İthaki, Pegasus, Artemis ve Epsilonda bildiğiniz gibi %25. İnsanın kitap alası gelmiyor o indirimleri görünce. Aspendos, Martı, GO Kitap ve Arkadya Yayınlarında indirimler 5 ile 12 TL arası değişiyordu. Ve ben yanlış görmediysem eğer, Aspendos kitapları Nemesis Yayınlarının standındaydı. Aspendos Beyaz Balinaya ait değil mi? Eğer öyleyse Nemesis'te mi Beyaz Balina Yayınlarına ait? Normal yani. Neden orada olmasınki. Beyaz Balina Yayınlarının alt kuruluşu Aspendos değil çünkü Arkadya Yayınları. Niye kafamı karıştırıyorsunuz ki benim.

Sahaflarda ise bana göre hiç kitap yoktu. Beğendiklerime de 10 TL diyorlardı lanetler. Niye senden alayım ki 10 TL'ye yaa. O kadar para vermek istesem zaten diğer salonda yayınevi de 10 TL ye satıyor o kitapları. Akıl sır erdiremedim. Uğraşmadım da indirip yap diye. Okuyucuyu keklemeye çalışan satıcıya para kazandırmak gelmedi içimden.

Böyle buruk bi sevinçle geçti fuar maceram. Umarım 21. Tüyap Fuarında görüşmeyiz millet. -_- Gitmek istemiyorum vallahi.

23 yorum:

  1. En iyi çözüm az parayla fuara gitmek; için çokça gidecek ve ağzının suyu aka aka standlara bakacaksın ama en azından eve dönünce o pişmanlıkları yaşamazsın diye umuyorum :D

    Benim en büyük alışveriş korkum da aldıklarımın bir kısmını unutmaktır; hele de kitap fuarı gibi seni sarhoş eden bir atmosferi varsa kendini kaybetmen ve neyin nasıl olduğunu anlamaman kaçınılmaz oluyor. Geçmiş olsun canım, hem bu unutkanlık için hem de gereksiz alımları azaltmak adına, fuara tek başına gitme... Yanında biri olunca kendini frenlemek daha kolay olur ya da tam tersi etki yapar, kişiye göre değişir aslında :D

    O çocuk klasiklerinin aynısının bir kısmı var bende de, onlarla büyüdüm sayılır ^_^ Kitapları öyle birden görünce içim bir garip oldu, duygulandım :)

    Marmara Çizgi'de de benzer şey bana olmuştu geçen sene :D Şöyle bir bakmak için önünde durmuştum ama 6 çizgi romanla ayrılmıştım standdan. Çizgi romanları almaya karar verirken ben de biraz mala bağlamış olabilirim :D :D Bence oradaki adamda var bir şeyler :D

    Çok güzel kitaplar almışsın, keyifle oku :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, ne kadar az para o kadar iyi. En azından önceliklerine yönelir insan. İlk önce şunu alayım da sonra diğer kitaplara bakarım gibi :)

      Tüm fuar boyunca elimden bir kez bıraktım poşetleri. Hep dibimdeydi. Hatta bir satıcı bana çok kıymetli galiba bırakmıyorsun hiç dedi. Bende unuturum eğer bırakırsam dedim ama unutmuşum bile çoktan. :) Eve geldikten sonra fark etmekte çok daha kötü. Yolda fark etseydim en azından geri dönerdim. :(

      Sanki eski çocuk kitapları daha bi güzeldi. Görünce nasıl mutlu oldum. Arasından en sevdiklerimi seçip yeğenime alayım dedim. :)

      Hahahaha. Olabilir cidden. Sorun bizde değil adamda. :P Ne olduysa onun yüzünden oldu. :D

      Teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. İzmir kitap fuarını duyunca bu yazını bekliyordum :) Kitaplarını unutmana üzüldüm.
    Birkaç gün önce İlk Nokta'da Sessizliğin Müziği'ni gördüm ve üçüncü kitap da çıkmış diye heyecanlandım önce :) Sonra, biraz konusuna bakınca ara kitap olacağını düşündüm. Hatta sana soracaktım.
    En güzelleri de yeğenine aldıkların. İnsanın okuyası geliyor kapaklarına bakınca :)
    Kitaplarını keyifle oku canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim canim. Evet ara kitap. Auri'nin hikayesini anlatiyor. 180 sayfa kadar kucucuk bisey. :)

      Sil
  3. Fena halde kıskandım hele yüzükler efendisini daha çok bir şey gelirse başına kesin benim yüzümden :D
    Narnia`nın filmleri izledim ama alamadım 100 çok ama değer be ona :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artik biseyler olursa senden bilecegim. :D

      Narnia'ya da deger gercekten. Hele o cildi, icindeki cizimleri, kagidinin dokusu falan cok guzel duruyordu ama baska kitaplarda almak istedigim icin, 100 tl yi ona veremedim. :)

      Sil
    2. Öğrenci olmasam düşünmezdim. Ama öğrenci olunca olmuyor off. Keşke kitaplar parayla satılmasa =)

      Sil
    3. O resmen Utopya olurdu. :D Ucretsiz kitap alabilmek icin ya bi yayinevinde calismak gerek yada matbaada. :D Kendine de alirdin her basilan kitaptan birer adet. Ayh ne guzel olurdu valla. :D

      Sil
  4. Zaman Çarkı alırsan yorumlarını duymak isterim. En sevdiğim seridir o!

    YanıtlaSil
  5. Narnia'yı hangi sahaf satıyordu diye sorsam hatırlarmısınız ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatırlamıyorum. *-* Ama nadirkitap.com dan bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Benim elimde narnia günlükleri var. Eğer almayı düşünüyorsanız. Satabilirim.

      Sil
    3. Ne kadara satıyorsunuz?

      Sil
  6. Arayip taramadigim yer kalmadi :( nadiri alt ust ettim, gg'de surekli takipteyim, ukitap, sahibinden, sanalpazar hepsine bakiyorum ma yok :( herkes alip sonra gomdu sanirim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bilmiyorum ki :) Çıkar elbet bi yerden diye umut edelim.

      İzmir'de misiniz? İzmir'de ki sahafçılara bakabilirsiniz.

      Sil
  7. Malesef izmirde degilim :( sahaf olan bi sehirde bile degilim :( ve nadir bulunan bir kitabi ariyorum, dusunun halimi :) bir yerlerde gorurseniz yazin buraya, bu garip kitap severi sevindirin :) takibinizdeyim...

    YanıtlaSil
  8. Sayin kristal kitap, kitabi buldum :) 9. Beyoglu sahaf festivalinden bir ogrencim araciligi ile buldum :) biraz maliyetli oldu acikcasi ama bulmus olmak benim icin yeterli :) sizede ilginizden dolayi tesekkur etmek hemde haber vermek istedim :)

    YanıtlaSil
  9. Narnia'yı satan sahafın adını hatırlıyor musunuz?

    YanıtlaSil
  10. Benim elimde narnia günlükleri var. Eğer almayı düşünüyorsanız. Satabilirim.

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP