aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Alışveriş Notlarım #17 - Ebay Üzerinden Alışveriş

Temmuz 14, 2015
Bugün biraz farklı bir alışveriş yazısı yazacağım sizlere. Bu konu üzerinden çok fazla mail/mesaj alıyorum çünkü. Bende uzun uzun yazayım herkesi rahat bir şekilde bilgilendireyim istedim. Resimde görmüş olduğunuz kolyelere sahip olabilmek için 3 farklı yönteminiz var. 2'si yurt dışından geliyor ve her zaman için güvenilir olamayabiliyor. Daha doğrusu şöyle söyleyeyim. Kargonun kaybolma oranı diğer yönteme göre daha yüksek. Hoş, ben kaç defa alışveriş yaptım ve hiç birinde de kaybolan bir kargo sorunu yaşamadım. Ama yine de uyarma ihtiyacı hissediyorum. Çünkü mesuliyet almak istemiyorum. Diğer yöntem ise, İzmir'deki bir satıcı üzerinden temin edebilmeniz. Direkt İzmir'deki mağazalarına gidip de alabilirsiniz veya kargo ile kapınıza teslim etmelerini isteyebilirsiniz. Tercih sizin.

Ebay ile başlayalım anlatmaya. Yukarıdaki her iki kolye bana kargo dâhil, toplam $2,35 mal oldu. Ve tam 1 ayda geldi. Diğer alışverişlerime göre çok çok daha kısa sürede geldiğini söylemeliyim. Tardis anahtarlığım yaklaşık 4 ay gibi bir süre de gelmişti. Umudu mu kesmiştim artık anlayacağınız. :) Hiç beklemediğim bir anda ulaşmıştı elime. Ama geldi! :)

Şimdi ebay üzerinden alışveriş yapmak çok kolay aslında. Elinizde bir adet paypal hesabınız hesabınızın olması gerekiyor. Ve üyeliğinizin olduğunu hesaba katıyorum. Yoksa onu da anlatmaya kalsam epey uzayacak yazı. :) İnternetten araştırabilirsiniz nasıl üyelik açılıyor diye. Neyse. 

Biz şimdi Hermione'nin Zaman Döndürücü kolyesini alıyormuş gibi işlem yapalım sizlerle. 

Arama kutusuna Time Turner yazdığınız takdir de bir sürü kolye çıkacak karşınıza. Hemen hemen hepsi $1-$2 dolar civarı. Yalnız kimisi açık arttırma da, kimisi de ücretli kargo. Bu seçenekleri elemek için sol kenardaki panelden aşağıdaki resimde gösterdiğim yerleri seçmek zorundasınız. Böylece tek tek acaba kargosu ücretsiz mi diye kontrol etmek zorunda kalmazsınız. :)

Bir kolye seçtiniz ve almak istiyorsunuz. Fiyatı güzel. Ayrıca ücretsiz kargo imkânı var. Peki ya satıcı? Ne yazık ki satıcılarının hepsi aynı güvenilirlikte değil. Güvenilir olanları seçmek için, muhakkak seçtiğiniz satıcının daha önce kaç satış yaptığına ve % kaç olumlu geri dönüş yapıldığına bakın. 
Benim alışveriş yaptığım satıcı, 30740 satış yapmış ve %98 olumlu geri dönüş almış. Yani gayet iyi bence. Ayrıca gördüğünüz gibi kargo ücreti de yok. Free Shipping yazıyor. İşaretlediğim diğer alan ise, siz kargonun tahmini ulaşacağı zamanı göstermektedir. 

Her şey güzel, kolyeyi seçtiniz, satıcı güvenilir ve şansınızı denemek istiyorsunuz. Add to cart butonuna basıp, kolyeyi sepetinize ekliyorsunuz. Daha sonra sizi başka bir sayfaya yönlendirecek.  Yönlendirdiği sayfa da son kez işlemleri kontrol edip, Proceed to checkout butonuna basıyorsunuz.

Sizi tekrar başka bir sayfaya yönlendirecek. Bu adımda adres bilgilerinizi kontrol edin. Eksiksiz ve tam yazdığınıza emin olun. Mümkün olduğu kadar Türkçe karakter kullanmayın! 
Continue dedikten sonra sizi paypal hesabınıza yönlendirecek. Ve alışveriş işleminiz tamamlanmış olacak. :)

Benim paypal hesabım yok. Kredi kartı ile alışveriş yapmak istiyorum, diyorsanız Aliexpress üzerinden de bir çok çeşit kolye, telefon kabı ve diğer aksesuarlara sahip olabilirsiniz. Benzer işlemleri yaparak, ücretsiz kargo ve güvenilir satıcıları seçmeniz yeterli. Yazı çok uzamasın diye Aliexpress alışverişini şimdilik anlatmıyorum. Ona daha sonra değinirim. 

Son olarak, ben ne uzun süre beklemek istiyorum ne de bu sitelerden alışveriş yapmak istiyorum. Arayıp görüşebileceğim, sorun çıktığın da ulaşabileceğim kimseler olsun karşımda diyorsanız da Dukkan Design ile irtibata geçerek alışveriş yapabilirsiniz. :)

Benim ebay üzerinden alışveriş yaptığım satıcılar da şunlar;

Hermione'nin Zaman Döndürücü Kolyesi için iki farklı satıcıdan alışveriş yaptım. Daha önce de almıştım ama o hediye edildi. Birincisi yybabyshop, *** ikincisi, megoshop2012. Ben birinci satıcıdan çok daha memnun kaldım. Söylemeden geçemeyeceğim.

Süpürgeyi dami-523 *** satıcısından aldım. 

Tardis anahtarlığı ise, ulaşım süresinden hiç memnun kalmadığım ama ürünün kalitesini gördükten sonra ise değdi be bu kadar beklemeye dediğim, meito2011 adlı satıcıdan aldım. 

*** Direkt kolyenin linkini ekledim bağlantılara.

Birde ufak bir not düşeyim. Aksesuarlar orijinal değil kesinlikle. Ve kararma vs. yapabilir. Sonuçta 1 milyonculardan aldığınız kolyelerden kalite açısından pekte farklı değiller. Alacaksanız bunları uzun süre takmayın. :) 

17 yorum:

  1. Kum saatli kolyeden bende de var :) Ben de Bornprettyden almıştım yalnız süpürgeli de çok hoş gözüküyor *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bornprett'den alışveriş yapmadım daha önce hiç. Oradan da yine 1-2 ay da geliyor değil mi ürünler? Bir ara orayı da denerim. ^_^

      Süpürgeye de aşık oldum vallahi. Gerçekten çok güzel. <3

      Sil
    2. Yok takip kodlu 2 hafta gibi bir sürede geliyorlar ama freeship değiller :)

      Sil
    3. ahh, o zaman hiç gerek yok. :D

      Sil
  2. hepsini iyi günde kullan özellikle süpürgeyi :)

    YanıtlaSil
  3. Doctor Who anahtarlığı mı gördüm orada? :D
    Görmez olaydım, içim gitti kiii :P

    YanıtlaSil
  4. Yaa eBay'a güvenemiyorum ben. Çok güzel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden ki gittigidiyor gibi bir site aslında. Site güvenilir, önemli olan satıcıyı da güvenilir bulmak. :)

      Sil
  5. İşte söylemeye çalıştığım oydu. Güvenilir satıcı bulmak zor. Yurt dışı bu Türkiye olsa en azından gider binersin satıcının tepesine :P
    Bir kere kırsam bu ön yargımı devamı gelir diye düşünüyorum aslında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şatışlarına bak satıcıların her zaman. 20.000, 30.000 satış yapanları seç ve en az %95 olumlu geri dönüş alıp almadıklarına bak.

      Ve $1 lık ürün alarak önden deneyebilirsin. Kaybedeceğin sadece 2 TL olur. :D Bir hafta cips yemezsin artık. Nolcak. :D

      Sil
    2. Tamam öyle yapayım. Eğer ebay kullanmaya başlarsam senin sayende olacak :D

      Sil
    3. Kullan valla. Çok uygun fiyatları. :) Ayrıca, eğer olur da ürünün gelmez ise, paypalı arayıp durumu bildiriyorsun. Onlar ilgileniyor her şeyi ile. Eskidenmiş o paypal ile iletişim kuramamak derdini anlatamamak. Şimdi sen mail atıyorsun, adamlar soruna daha rahat cevap verebilmek adına seni arıyor. :D

      Sil
    4. Hadi yaa. Bilmiyordum. Bayaaa önce açmıştım ben paypal hesabı ama kullanmak nasip olmadı. Bir de onunla ilgili sıkıntı yaşayanlar duymuştum. İyi olmuş kendilerini değiştirmeleri.
      Teşekkür ederim bilgilendirme için :) :)

      Sil
    5. Siz yine de riske girmeyin. 😄 $5'ı geçen ürünleri sipariş verirken iki kez düşünün. 😄

      Sil
    6. Siz yine de riske girmeyin. 😄 $5'ı geçen ürünleri sipariş verirken iki kez düşünün. 😄

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP