aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

İntihar Kulübü - Robert Louis Stevenson

Kasım 14, 2016
İntihar Kulübü Robert Louis Stevenson
Maya Kitap'ta öncelikli olanlar listemde yer alıyordu İntihar Kulübü, Ahmak Wilson'ın Trajedesi ve Avokado Bahçesi ile birlikte. Elime geçtiğinde ise çok sevindim. Çünkü listemde olan üç kitabın üçününde elime ulaşabileceğine ihtimal vermemiştim. Elime geçer geçmez de önce İntihar Kulübü'ne başladım. 1 saatte bitti. 130 sayfa bir kitap zaten.

Birbirleriyle bağlantılı 3 kısa hikaye sunuyor bize İntihar Kulübü. Kremalı Turta Satan Genç Adamın hikayesiyle başlayarak bizi Viktorya dönemi Londrası'nda kısa bir maceraya sürüklüyor.

Bohemya Prensi Florizel ile sadık hizmetkârı Albay Geraldine, halkın arasında tebdil-i kıyafet gezerken rast geliyorlar Kremalı Turta Satan Genç Adam'a. Prens Florizel bu adamı oldukça ilgi çekici buluyor ve bahsettiği şu İntihar Kulübünü görmeye karar veriyor. Bu kulüp, ölmek isteyen ama kendini öldürmekten aciz olan insanlar için kurulmuş. Prens Florizel, kulübün karanlık yüzünü öğrendikçe kulübü kapatmayı ve kurucusunu da cezalandırmayı düşünüyor.

Hikayeler de olaylara farklı karakterleri dahil ederek bu düşüncenin etrafında gelişiyor. Çok yormadan, çok düşündürmeden, hızlıca akıp giden bir kitaptı. Sade ve basit bir anlatıma sahip. Ben keyif alarak okudum. Sizi de meraklandıryorsa eğer hikaye, okumadan geçmeyin derim. 1 saatlik hoş bir mola vermenize imkan sağlayacaktır. :)

Ufak da bir alıntıyla bitirelim mi, ne dersiniz? :)

"Hayatta, elde etmek kadar insanın gözünü açan başka bir şey var mı?"
Cömert ve hünerli bir prensle onun sadık ve cesur hizmetkârı, hayatını sonlandırmak için büyük bir arzu duyan, ancak bunu yapacak cesareti olmayan insanların bulunduğu tuhaf bir kulübe katılırlar ve kendilerini hayal bile edemeyecekleri kadar büyük bir maceranın içinde bulurlar. İntihar Kulübü’ne katılırlar ve kendilerini hayal edebileceklerinden çok daha büyük bir maceranın içinde bulurlar.

İntihar Kulübü, usta yazarın Yeni Binbir Gece Masalları adıyla bir araya getirdiği, az bilinen ve okuru heyecandan soluksuz bırakacak birbiriyle bağlantılı 3 hikâyesinden oluşuyor. Ayrıca kitapta, yazarın kapsamlı bir biyografisiyle kitabın yazılma hikâyesini bulabilirsiniz.

Ben kum saatlerinden, haritalardan, on sekizinci yüzyıl baskı sanatından, kahve tadından ve Stevenson’ın düzyazısından büyük keyif alıyorum. – Jorge Luis Borges

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP