aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Jostein Gaarder Hazinesi

Aralık 06, 2016
Jostein Gaarder, Norveç Edebiyatını araştırırken keşfettiğim bir yazar. Kitaplarını okumak için sabırsızlanıyordum. Yazarın birçok kitabı Pan Yayıncılık tarafından Türkçemize kazandırılmış. Tek bir kitabını Do Yayınlarından buldum. Bende şu an için sadece Do Yayınlarından çıkan Cihana Sofi ve Pan Yayıncılıktan çıkan Portakal Kız kitapları yok. Portakal Kızın da baskısı tükenmiş gözüküyor. Sanırım biraz sahaf dolaşmam gerekecek kitabı temin edebilmek için. :)

İlk önce yazarın Çocuk kitaplarına, Acaba ve Mercan ile Alican'a dadandım. Kitapları bir de yeğenlerim ile okumak için sabırsızlanıyorum, özellikle de Acaba kitabındaki enfes soruları birbirimize sorup üzerinde düşünebilmek ve yeğenimin cevaplarını duyabilmek için!

Hayat Kısa kitabı da bitmek üzere. Bitince detaylı bir yorum ile gelirim belki. :)

Jostein Gaarder'dan sıradaki kitabım ise Aynadaki Muamma. :)

Yazarın kitaplarını, hikayeden paylaştığım zaman herkes bana Sofie'nin Dünyasına öncelik vermem gerektiğini söylemişti. Üzgünüm! Sözünüzü dinlemedim, dinleyemedim. Elim hangi kitaba gittiyse önce onları okudum. Biraz sabırsızlıktan biraz meraktan. Hemen tüm kitaplarını okuyabilmiş olmayı istiyorum ve o yüzden kısalardan başladım.

Pekala, ben kitabıma dönerken sizlerin de yazarla ilgili düşüncelerinizi ara verdiğim an okuyabilmek isterim. Yazarı daha önce okumuş muydunuz? Hangi kitabını tavsiye edersiniz? Hangisini daha çok sevmiştiniz? Benimle paylaşın, lütfen! :)

1 yorum:

  1. Yazarı hiç okumadım:( Sofie'nin dünyasını okumak bir türlü kısmet olmadı... Sevgiler...

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP