aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Aristo ve Dante Evrenin Sırlarını Keşfediyor - Benjamin Alire Sáenz

Mayıs 31, 2017
Sene içinde okuduğum en iyi kitap ilan ediyorum Aristo ve Dante'yi. İçime işledi resmen. Beni benden aldığı gibi bana çok şey de kattı. 

Karakterler, duygular, hikaye, aşk, sevgi, öfke, gençlik... Bu kadar güzel, bu kadar saf, naif, içten anlatılabilirdi.

Ari'nin kendini araması, verdiği savaşı, öfkeleri, bulunmazlığı, yalnızlığı, sadakati, daha ne kadar dokunabilirdi insanın içine?

Dante'nin açık sözlülüğü, ne istediğini bilmesi, korkuları, sevgisi, özlemi, arayışı, cesareti daha ne kadar titretebilirdi kalbi?

Aşktan çok daha öteyi anlatıyor bu kitap. Önce arkadaşlığı, dostluğu sonra sadakati, güveni ve sevgiyi.

Bir gencin kendini tanımaya çalışırken yaşadıklarını. Ailesiyle arasındaki bağları. Hissettiği yalnızlığı...

Güzelden de öte bir kitaptı. Dex'e ne kadar teşekkür etsem az bu kitabı bizlere kazandırdıkları için. Muhakkak ama muhakkak okuyun derim. Beklemeyin, geciktirmeyin. Zaten öyle akıcı öyle tatlı ki ne zaman bitirdiğinizi anlayamayacaksınız bile.


Abisi hapiste olan, içinde tanımlayamadığı bir öfke barındıran Aristo, bir gün havuzda Dante adında bir yaşıtıyla tanışır. Her ikisini de değiştiren, dönüştüren bir sürecin ilk adımıdır bu tanışma. Sonrasında hayat, kimlik, büyümek, “ışık kirliliği olmadan” yıldızları izler gibi bir arkadaşlığı tüm saflığıyla sürdürmek onları birbirine yakınlaştıran esas bağ olur.

Aristo ve Dante Evrenin Sırlarını Keşfediyor, korkmadan, çekinmeden, hayatını kendisi olarak gizlenmeden yaşamak isteyenler için yazılmış bir kitap. Daha önce başka yapıtlarıyla PEN/Faulkner ve American Book ödüllerini kazanan Benjamin Alire Sáenz, Aristo ve Dante Evrenin Sırlarını Keşfediyor ile Printz Honor Book, Stonewall, Pura Belpre ve Lambda Literary ödüllerinin de sahibi oldu.

Aynı adlı serinin ilk kitabı olan Aristo ve Dante Evrenin Sırlarını Keşfediyor’u okuyanlar, bir anlamda kendi evrenlerinin sırlarını keşfediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP