aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Geçtiğimiz Ayda Neler Okudum? #5 & #6

Ekim 01, 2014

5 ve 6. post bir arada geliyor bu ay ne yazık ki. İlk önce Ağustos ayında neler okumuşum ona bakacağız hep birlikte daha sonra Eylül ayında elime neler geçmiş hani kitapları devirmişim hangi mangaları sömürmüşüm onların listesini yapacağım. Geçtiğimiz ay oldukça yoğun bir tempo içindeydim. Daha şu yaşıma kadar böyle hareketli bir dönem geçirdiğimi hatırlamıyorum. :)) Eve girdiğim zaman artık bi yabancılaşıyorum nereye geldim ben ya diyorum falan. Öyle doluyum ama yine de araya bişeyler okumak için zaman ayırabiliyorum. Yaşasın! :) 

Hatta o yoğunluğum arasında kardeşimi anime manyağı -evet kaba bir tabir oldu ama tam anlamıyla anime hastası oldu çıktı- annemi ise 'harbiden çizgi film gibi değilmiş kızım bunlar bana da aç bir kaç tane bende izleyim bak şu çocuğun izlediği çok güzeldi' diye söylenmesine vesile oldum. Bir yaşasın daha! :)) 

Eylül ayında bol bol olumsuzluklarla karşılaşmış olsam bile çok güzel haberlerde aldığım oldu. Umarım sonu kötü olmaz hep böyle güzel güzel ilerler diye dua ediyorum sürekli. Allahım nolur bozma morallerimizi tekrardan... Bir kez daha sıkıştırayım araya duayı dedim ve en büyük yaşasın da aldığım bu güzel haber için gelsin. Oh diyoruz artık sonunda... :)

Listelerimde bol bol mangalara özellikle yaoilere denk geleceğiz. Yaoi okuduğumdan beri diğer manga türlerini okuyamaz oldum. Favori yaoi mangam ise Sekaiichi Hatsuoki olduğu için geçtiğimiz haftalarda bir kaç güncel gelince mangamızdan pek bi sevindirik oldum -bir yaşasında buna mı gelse? Ya da sevinç çığlığı :)). Lisanslandığı için çevirisi de durmuştu. Şimdi nasıl oldu bilmiyorum ama güzel oldu ve 10. cilde başlayabildik çok şükür. 80 günümüz kaldı Onadera'nın Takano-sana tam anlamıyla aşık olmasına. En fazla 2 cilt daha gelir diye bekliyorum ve sonra kocaamaan bir boşluğun içine düşeceğim. Bir daha bana aynı lezzeti verecek bir manga daha bulamayacağım kesin. 

Ağustos ayında okuduğum mangalarla başlayalım listemize bakalım...
  1. Honto Yajuu / 6 Cilt - 7. Cilde başladım bakalım okuyorum yavaştan. Türkçe çevirisi daha 6. cildin başında. Tek bölüm geldi. Güzel çok şirin bi hikayesi var. Detaylı detaylı bir yorum gelecek bu mangaya ama bakalım ne zamana gelir... :)
  2. Saezuru Tori wa Habatakanai / 2 Cilt -Türkçe çevirisinde 2. ciltten 4 bölüm geldi ama ben devam ettim ve bitirdim. Yine de Türkçe okuması ayrı bir zevkli olduğundan bekliyorum tüm bölümler çevrilsin sonra tadına vara vara baştan bitireyim mangayı. Mangamızda öyle bir karakter var ki, Yashiro ahhh Yashiro. :D Sapık ve mazoşist bir karakter ve Doumeki'ye anlamsız bir tutkusu vardır. Allahım manganın içine girip öyle derin derin yazılar yazmak istiyorum amaa off dur dur yorum yazayım en iyisimi ben bu mangaya. İçimi dökerim böylece. Ne güzel olur. :)))
  3. Yokubou no Shizuku / Tek Cilt -Yanlış hatırlamıyorsam bu manganın Türkçesi çevirisi yoktu. İngilizcesinden okudum bende. Kurt adamlı Şeytanlı fantastik bir hikayesi vardı ama çok sarmamıştı beni. 
  4. Goshujinsama To Wanko / Tek Cilt -Hımm bu manga... :D Aşırı bir manga. :D Yaoi sevmeme rağmen bana bile fazla geldi. Merak etmeyin böle mangaları okumayın. :P Bende hangi akla hizmet açıp okuduysam bilmiyorum artık. :D Ve çevirisi yok İngilizcesini mangago üzerinden okudum.
  5. Dounimo Naranai / Tek Cilt 
  6. Cherry / Tek Cilt 
  7. Soshite Boku wa Koi wo Suru / Tek Cilt -Goodreads'ta şöyle bir yorumcuk girmişim manga hakkında; Of yaaa bitti mi cidden şimdi bu manga? Yok mu bi ikinci cildi falan? Türkçeye çevrilirse eğer tekrar tekrar okuyabilirim. ^_^ Hem çizimler harikaydı hem de hikayeler. Şey 3. çiftin hikayesi hariç onları sevemedim bi türlü. Ama otaku süperdi yaa. :D Pres'de çok tatlıydı. Uff seçim yapamıyorum bu sefer. İki çifte de ba-yıl-dım! :) 
  8. Abarenbou Kareshi / Tek Cilt -Demek ki üşenmediğim bir ana gelmiş ki detaylı bir yorum yazmışım bloguma. :D Ne güzel. :)))
  9. Katekyo! / 3 Cilt - Ben okumaya başladığım zaman sanırım sadece 2 cildi çevrilmişti. Gerisine İngilizce olarak devam ettim ama Türkçesinden aldığım zevki alamadım. Hatta güncel geldikçe Türkçesinden de okudum tekrar ama 16. bölümden sonra hevesim kaçtı mangaya karşı. Tamamlandığı zaman belki tekrardan okuyabilirim ama belki. :)
  10. Kuroneko Kareshi no Nakasekata / Tek Cilt 
  11. Pet Keiyaku Pet / One-Shot
  12. Kyuujitsu to Satou / One-Shot
  13. Shinkon Gokko de Aishite / One-Shot
  14. Agnus Dei - Lamb of God / One-Shot
  15. Hara Peko Mitsuba Chinko / One-Shot
  16. LYNX / One-Shot
  17. Purism / One-Shot
  18. Kinbaku / One-Shot

Ağustos ayında hiç kitap okumamışım ama Ot ve Tokyo adında iki güzel kısa öykü okumuşum. Hikayelerin yazarı vampirellanın güncesi blogunun sahibi. Ot'u okumak isterseniz şuraya, Tokyo'yu okumak isterseniz de buraya tıklayabilirsiniz.  

Eylül ayı listem daha kısa, yine mangalardan başlayalım listeyi sıralamaya...
  1. Hot Triangle / Tek Cilt 
  2. Love Me Hard / Tek Cilt 
  3. After A Storm / Tek Cilt 
  4. The Color Of The Clear Blue Sky / Tek Cilt 
  5. Amai Jouken / Tek Cilt 
  6. Bitter Sweet Cafe / Tek Cilt 
  7. Blind Love / 2 Cilt
  8. Ai no Kotodama / Tek Cilt 
  9. Arashi no Ato / Tek Cilt 
  10. Boy Next Door / Tek Cilt 
  11. Café Latte Rhapsody / Tek Cilt 
  12. Words of Devotion / 2 Cilt
  13. Kimi ga Koi ni Midareru / 2 Cilt

Şükür geçen ay elime yine bir kaç kitap geçmiş. Az ama olsun. :) Okumuşum yine de. Buyrun bakalım listemiizz. :))
  1. Hayalimdeki Aşk - Erin Quinn (Mists of Ireland #1)
  2. Aşka Adanmış Bir Gün - Pamela Clare (MacKinnon’s Rangers #3)
  3. Duvarların Dili Olsa - Alice Clayton (Cocktail, #1)
  4. Günah Prensi - Nicole Jordan (Notorious #5)
  5. İhtiras Tutsağı - Kresley Cole (Immortals After Dark #5)

Oldukça uzun bir yazı oldu ama geçen ay neler okudum diye şöyle bir toparlamak güzel oluyor. Hem uzun uzun yorum yazamadığım kitaplara/mangalara da kısaca değinmiş oluyorum. Hem de kendim için bir hatırlatma yazısı yazmış oluyorum. Goodreads'ta her ne kadar ne okumuşum etmişim diye işaretlesem bile böyle daha bir derli toplu duruyor. :)

4 yorum:

  1. Book Challenge Tag'ine etiketlendiin yaparsan sevinirim ^^ http://nazlikitaplik.blogspot.com.tr/2014/10/etkinlik-book-challenge-tag.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda yapmayı düşünüyorum. ^_^

      Sil
  2. Purism tek kelimeyle ha-ri-ka-dır! En az 10 kere okudum ya :D One-Shot yerine şöyle 7 ciltlik manga olmalıydı o :D Gerçi şimdi adı aklımda değil ama seme'nin yüzünü pek beğenmemiştim :D Kimi ga Koi ni Midareru'da harikadır , çizimlerinden bahsetmiyorum bile :D Kristal , Totally Captivated'ı okudun mu ?
    Saezuru Tori wa Habatakanai 'ya yeni başladım ve o da favori mangalarımın arasına girmek üzere :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 7 cilt. Ah olsaydı ne güzel olurdu. Bende de tekrar tekrar okuma isteği uyan harika bir one-shot. Gerçekten çooook kısa. Hiç olmazsa tek cilt olsaymış ona bile razıyım diyordum. :)

      Totally Captivated'a başlamıştım ama yarım bıraktım 2. ciltte pek sarmadı beni ne yazık ki. :(

      Saezuru ise mükemmel! :) Yashiro'ya bayılıyorumm. <3 Nasıl mükemmel ötesi bir karakterdir o yaa. Çizimlerde ki duruşunun asilliğine vurdumduymazlığına rahatlığına hastayımm. :D Off off animesi falan olsaymış keşke.

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP