aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Kitap Okuma Partisi || Ocak Ayı Temasııı, Dünyayı Sallayan Rockçılar

Ocak 22, 2015
Nereden başlasam nereden girsem konuya. :) Şimdiiiiii. Partiyle ilgili ilk konu bu olduğu için biraz fazla uzun olacak yazı baştan söylemedi demeyin. :D Gözünüz korkabilir partiye katılmak istemeyebilirsiniz sırf bu yüzden ama işin özü şu. Belirli bi tema üzerinden kitap okuyacağız, yorumlayacağız hep birlikte ve sonra çekilişe katılmış olacaksınız. Her ay düzenlemeyi düşünüyorum. Sponsor bolluğu olursa da 2 haftaya düşürebilirim. Bakalımm. Öyle işte. Gelelim detaylara. :)

Öncelikle kurallarımızdan bahsedelim biraz.
  • Belirlediğimiz tema haricinde kitap okuyup yorumladıysanız partiye katılamazsınız doğal olarak.
  • Daha önce okuduğunuz bir kitap olmasın mümkünse -Kimin ne zaman okuduğunu anlayamayız maalesef ama sizden rica ediyorum. :) Olurda eski bir kitap ile partiye katılacaksınız en azından yorumunuz yeni olsun. Eski yorumları hortlatmayalım lütfen!. :)
  • Parti 22/01/15 tarihinde başlıyor ve 28/02/15 tarihinde bitecek. Aradaki süre uzun gibi biliyorum ama Ocak ayının neredeyse sonuna geldiğimiz için bu seferlik böyle olsun dedim.
  • Öyle kısacık, evet güzeldi beğendim tavsiye ederim şeklinde yorumlarla gelirseniz, çekiliş hakkınız gider ama partiye katılmış olursunuz. Sonuçta kitabı okumuşsunuz.
  • Yorumunuz en azından şöyle 6-7 cümle falan olsun ki yorum yazdığınız belli olsun. ^_^ 
  • Kendi blogunuz varsa eğer blogunuzda, facebook sayfanız -kişisel hesabınız değil, sayfanız- varsa sayfanızda, yoksa parti konusunun altına yorum atarak partiye katılabilirsiniz.
  • Instagram hesapları olanlar #kitapokumapartisi hashtagini kullanarak okuduğu kitabı yorumlarsa yine partiye katılmış olacaklardır. Aynı şekilde facebook üzerinden katılanlarında #kitapokumapartisi hashtagini kullanmasını rica ediyoruz. :)
  • Hazırladığım görseli yazdığınız yorumun kenarına köşesine sıkıştırabilirsiniz. :D Zorunlu değil ama yaparsanız memnun olurum. Böylece daha fazla kişiye ulaşmış oluruz. :)
Her ay bir tema belirlemek istiyorum. 6 aylık planımı hazırladım. Sonrasında tıkandım. :D Bu konuda yardımcı olmak isteyenlere mail hesabım her daim açık. :D Tema demişken netlik getirelim bu ayın teması da Dünyayı Sallayan Rockçılar! Barlarda çalan Rockçı guruplarını istemiyoruz! Biz partiyi yerinden oynatacak sanatçılar istiyoruz! Tüm partiyi gümbür gümbür çalan şarkıları eşliğinde geçirmek istiyoruz! Dünya starlarını istiyoruz! Konserlerine gidip haykırabileceğimiz, kulislerine girebilmek için çıldıracağımız Rockçıları istiyoruz. :P Tamam tamam biraz fazla kaptırdım galiba kendimi. Ne yapayım ilk partimiz biraz hararetli geçsin istedim. :P Bu arada temayla ilgili kitap önerisi olanlar varsa alabiliriz. Konunun sonuna ekleyebilirim. Böylece kitap okumak isteyip de bulamayanlar için fikir olur. :)

Çekilişle ilgili bir şeyide açıklığa kavuşturmak istiyorum. Her etkinlikle birlikte kitap hediye edilecek diye bir kural yok. Keşke olsa ama yok işte. Yayınevleri olumlu bir geri dönüş yaparlarsa o zaman çekiliş olacak. Çekilişe katılmak içinde yorumu yazdığınız yerin linkini paylaşacaksınız benimle. Ve lütfen tam linki paylaşalım. falancanınblogu.blogspot.com diye kesitirip atmayın. Sonra bu yorum neredeydi diye blogunuzu talan etmek zorunda kalmayayım ki yapmam öyle bişey ve çekiliş hakkınız yine gider. :D Rafflecopter üzerinden de belirteceğim zaten link şuraya vs. diye

Söyleyecek bişey kalmadı bir anda. :D Allahım ben kafamda tasarlarken up uzun bir yazı yazacağım diye düşünüyordum da sırf o yüzden üşeniyordum. :D 

Ah bu arada, eğer katılım çok olmazsa çekiliş bir aydan öncede bitebilir. Belli olmaz. Bakarım bir kaç gün hiç kimseden ses seda çıkmıyor. Facebook, twitter ve instagram hesaplarımdan duyurup bir sonraki gün çekilişi bitirebilirim.

Söyleyecek pek bir şey kalmadı gibi. Eğer sonradan aklıma gelirse güncellediğim yeri belirterek eklemeler yapabilirim. Ya da sizlerin sorusu olursa ona göre değişiklik yapabilirim falan.

Yine çekilişe geliyorum. ^_^ 
  1. Dediğim gibi partiye ve çekilişe katılmanız için gereken tek bir kural var. Oda okuduğunuz kitabı yorumlamanız. Bu şartı yerine getirdiğiniz takdirde çekilişe katılmış olursunuz. Diğer seçenekler ekstra çekiliş hakkı kazanmak için. Şart değil!
  2. Kargo ücreti bana ait. PTT kargo ile gönderimi yapacağım. Bana 2015 de kampanyası bitiyor diyen okuyucu! :D Beni nasıl korkuttuğunun farkında mısın bilmiyorum ama PTT'den içeri girerken 70 TL den aşağı inemeyeceğim diye girdim. Kimi kargo 1,5 kilo geldi ki çoğu 1 kiloydu. :) Allahtan kampanya devam ediyormuş da rahatladım. :D
  3. Çekiliş sonlandığında mail üzerinden iletişime geçeceğim sizinle. Bana iletişim bilgilerinizi (Adres, telefon, isim) göndermeniz için 48 saatiniz olacak. Aksi halde yeni kazananı belirleyeceğim. 
Son olaraaakkkk;
Fazla okuyup sarhoş olmayın. :P 
Eğlencenin dibine vuracağız diye kitapları yıpratmayın. :D
Beğenilmeyen performanslar için sahneye fırlatılan bozuk para, pet şişe veya ne olduğunu bile anlayamadığınız nesnelerden korunmaya çalışın. Ya da çalışmayın onunda keyfini çıkarın. :P 
Veee en önemlisi de âşık olmayın! 
Unutmayın her şey okumanın sarhoşluğuyla insanın gözüne daha güzel görünür. Bir sonraki kitabın son sayfasını geldiğinizde emin olun eski aşkınızı unutacaksınız. :D


Hazırız sanırımm. O zamannn parti başlasınn. :)
Herkese iyi eğlenceler! :)

a Rafflecopter giveaway

Noktadan sonrası güncel. :)

Kitap Önerileri;
*Linkler goodreads sitesine yönlendirir.

Martın Ayının temasını da belirleyelim mi?
Kostümlü parti yapalımmmm. Herkes kocaman bir mendil giyerek gelsin partiye :) Ağlanarak nasıl eğlenilirmiş onu gösterelimmm! Evet, bir sonraki ayda bu kadar dağıtmanın bedelini gözyaşlarımızla veya duygusal bir çöküntüyle ödeyeceğiz. Kitap okurken ağlayamayanlar için büyük bir duygusal ağırlığın altında ezilmek kâfidir. :P
Çekiliş ile vereceğimiz kitap bir sonraki parti için uygundur. :) Kazanan kişi TersYüz kitabı ile Mart ayının partisine katılabilir. :) 


Kimler Katılmış. :)

32 yorum:

  1. Çok güzelmiş bu etkinlik (: Fakat konuyla ilgili kitabım yok. Aklıma da bir şey gelmedi bir türlü önerisi olan olursa bende katılabilirim diye düşünüyorum (: Bu ay katılamazsam da diğer ay kesin katılacağıma eminim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman beklerim. :) Kitap önerilerinide ekliyorum konunun sonuna. ^_^

      Sil
    2. Bende iki tane buldum (: Hangisini alırsam onunla yapacağım (:
      Rock Laneti
      Rock Ölüler Kitabı

      Sil
  2. İlk gönüllü olmak isterdim. :D
    Ama çekiliş kitabı bende var,eğer partiye katılacakların illa çekilişe katılma gibi bir kuralı yoksa katılırım tabi. :)

    Şu anda bir kitap okuyorum bu tema ile ilgili o sayılır mı?Hala bitmediği için yorum yapmadım tabi. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki sayılır neden sayılmasın. Çok fazla kurallara boğmak istemiyorum kimseyi. :) Amaç eğlenmek sadece. ^_^ Ve çekilişe katılmakta zorunlu değil.

      Sil
    2. Tamam o zaman bende katılıyorum,her ay bir kitap okumak olacaksa yaparım,maksat eğlenmek. :)

      Sil
  3. Maalesef temaya uygun kitabım yok. İlerleyen zamanlarda uygun temalar olursa katılmak isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Partimizin kapıları her zaman herkese açık. :D İstediğiniz zaman gelip ziyaret edebilirsiniz. :))

      Sil
  4. Ay negzel parti bu boyle. Ay! :D
    Everyday we are fangirlling :p
    Ahlaksız Ritim ile katilabilirim. 😚

    YanıtlaSil
  5. Kristallll çok keyifli bir parti buu :D bayıldım. Hepsini okudum bir ahlaksız ritim kaldı onunla katılcam ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarımmm dediğin gibi keyifli olur. ^_^

      Sil
  6. Harika bir etkinlik fikri ya :D Üstelik bu temada bir sürü okunmamış kitap var bende :D 1 ay boyunca rüyalarıma rockçılar girebilir gibi :D Şimdi aklımda birkaç soru var.
    Partiye bu tarzda kaç kitap okuyarak katılıyoruz ? 1-2 kitap yeterli mi ? Okunan kitapların yorumlarını yayınladıktan sonra linklerini nereye ileteceğiz ? Birde bu güzel fikir nereden aklına geldi fkkakkaadjaj
    Diğer ayların temaları -klasik olacak belki ama- melekler,nefilimler vs olabilir. Ya da herhangi bir fantastik yaratık :) Eminim herkesin bu tarz kitapları vardır :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 tane okusan yeterli. :) Ama iki üç tane de okuyabilirsin. Sıkıntı değil. :D Amaç kitap okumak. :)
      Linkleri rafflecopter üzerinde Yorum Linkinizi Girin dediğim yere yazacaksınız.
      Fikir yazdan beri aklımda. Ama üşengeçliğimden bir türlü faaliyete geçiremedim. Tam karar verdim yazıyı yazdım. Oda en yoğun olduğum zamana denk geldi. :) Şimdide ilgilenemiyorum. :(

      Söylediğin temalar aklımda. ;) Kenara not aldım. Belki 3 veya 4. temada senin fikirlerini kullanabilirim. :) Teşekkür ederim!

      Sil
  7. Aşkın Müziği dışında okuyabileceğim kitap olmadığından ve onu da halihazırda okuduğumda katılamıyorum ancak önümüzdeki aylarda katılmak isterim. Fikir hoşuma gitti, eğlenceli olacağa benzer (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tema fazla kısıtladı sanırım herkesi. :) Olsun artık naapalım. Bir dahaki partide görüşürüz artık. :D

      Sil
    2. Bu tema fazla kısıtladı sanırım herkesi. :) Olsun artık naapalım. Bir dahaki partide görüşürüz artık. :D

      Sil
  8. (Umarım yanlış anlamamışımdır partiyi) :D Aşkın Müziğini henüz yeni okumuşken ve öneri listesinde de görünce katılayım dedim. Ayrıca blogumda da paylaşımda bulundum. Daha çok katılım olsun ki eğlencesi artsın. :D

    http://www.hayalperestinzamanyolculugu.blogspot.com.tr/2015/02/okuma-partisine-davetlisiniz.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim! :) Ben tanıtımını yapamıyorum lanet olası yoğunluktan dolayı. :(

      Sil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Vee Aşkın Müziği kitabını bitirmiş bulunmaktayım. Parti kelimesini duyunca hazırda varken okuyayım dedim :))
    Anladığım kadarıyla kitap yorumunu burada yapmamda bir sorun yok.
    Kitaba gelecek olursak :
    Ne yalan söyleyeyim kitap beni pek sarmadı.Karakterler tam yerine oturmamış gibiydi.Olaylar çok çabuk gelişti .Kitap biraz daha uzun tutulabilirdi.Ama yazarın dili ve konuyu işleyişi akıcıydı.Kitabı çok çabuk bitirdim.(Ben bile buna çok şaşırdım :)). Rock n roll hayalleriyle okuduğum kitap beni pek sallamadı:( Müziği sadece son sayfalara doğru hissedebildim o da birazcık.Yazar bu konuda çok yetersizdi.Yani anlayacağınız kitap benden yüksek bir puan alamadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklenti yüksek olunca kitaptan da o kadar az tat alınıyor sanırım. :) Ben kitabı alacağım zaman herkesten beklentini fazla yüksek tutma diye uyarılar aldım. Kitabı beğenmemdeki en büyük etken de buydu. :D Yani kimse beğenmezken ve ben çok seçici bir okuyucuyken dedim ki okumaya başladığım zaman kesin kitabı yerden yere vuracağım. :D Bu psikoloji içinde kitabın başına oturunca da ters bi etki yarattı bende sanırım. :D Geriye dönüp bir daha bakacağım bir kitap değil kesinlikle ama okurken eğlendirdi en azından beni. :))

      Ve partiye katıldığınız için teşekkür ederim. ^_^

      Sil
    2. sanırım sizi bu konuda daha çok dinlemeliydim :D Ama dediğiniz gibi zaman geçirmek için iyi bir kitaptı.

      Sil
  11. Aşkın Müziği + Tutkulu Notalar <3
    İki kitabı da çok sevdim fakat Tutkulu Notalar açık ara önde :D Daha bir rock var :D Aşkın Müziği sonlara doğru bayağı klişeye bağladı -.- O kısımlarını hiç sevmedim.
    -Spoiler-
    Sonunda çocuk resmen kılıbık oldu çıktı.
    -
    Tutkulu Notalar çok keyifliydi.Zekice atışmalar vardı.Devam etmeyi düşünüyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutkulu notalar için bir yerlerde erkek karakterin sevgilisini başka bir erkekle paylaştığını duydum. :D Doğru mu bilmiyorum ama sırf bu yüzden kitaba yanaşamıyorum. :) Eğer gerçekten böyle bi olay varsa kitapta çıldırırım her halde. :D

      Aşkın Müziği içinde şunu diyebilirim ki erkek karakter öyle çok akılda kalıcı bir tip değildi. :) Dediğin gibi sonlara doğru biraz fazla yumuşadı. Başlarda gereğinden fazla sertti. Aşık olunacak bir karakter değil kesinlikle. Ama kadın karakteri sevdim! :)

      Sil
  12. Biraz uzun olacak :) --- AŞKIN MÜZİĞİ KİTAP YORUMUM ---

    Öncelikle hiç bilmeyenler için şöyle birkaç bilgi vereyim;
    Birincisi,aslında bu seri olarak devam eden bir kitapmış.Yani ayrı kitaplarda diğer karakterlerden birine daha fazla yer veriliyor.Ki bu okuyanları çok mutlu eden bir olay olmuş çünkü-ilk yorum geliyoooor-Hani bazı kitaplar vardır.Evet biliriz başrol iki kişidir ama yazar bu olayı sürdürmekte ısrarcıdır.Ve kitap sizi bir yerden sonra sıkmaya başlar.AMA BU KİTAPTA YAN KARAKTERLER O KADAR ŞİRİN VE KENDİNE ÖZGÜ Kİ DİĞER KİTABI SIRF SEVDİĞİNİZ BİR KARAKTER İÇİN ALABİLİYORSUNUZ.
    İkincisi,baş karakterde David ve Evelyn var.Şöyle ki kitabın ilk izlenimi kötü çocuk-iyi kız oluyor.Ne bileyim kız böyle devamlı salya sümük gezecek,çocuk kötü çocukluktan havalara uçacak sanıyorsunuz.AMA ASLINDA EVELYN ÇOK SAĞLAM BİR KARAKTERDE ÇIKIYOR.HATTA BENİ ŞAŞIRTTI ÇÜNKÜ DÜŞÜNEN VE ONA GÖRE HAREKET EDEN BİR KIZ VAR ORTADA.HEMDE DAVİD'E KARŞI !AÇIKÇASI SIKMAYAN BİR KARAKTERDEYDİ.
    DAVİD'E GELİNCE DİĞER KÖTÜ ÇOCUKLARIN AKSİNE KISKANÇLIĞI BANA ŞİRİN GELMEDİ.AKSİNE FAZLA TEHDİTKAR BULDUM VE HOŞUMA GİTTİ.NE BİLEYİM KİŞİLİĞİ DEĞİŞİKTİ İŞTE.AMA KİTABIN BİR YERİNDE 'Kafanı karımın bacaklarından kaldır'DEDİĞİ BİR YER VARDI VE BENİ ETKİLEMEYİ BAŞARDI.
    Üçüncüsü,gelelim yan karaktarlere.Çok sevilen dizilerde de olduğu gibi ben yine yan karaktere kendimi kaptırdım ve nam-ı değer Mal'a tutuldum.MAL ÇOK RENKLİ BİR KARAKTER VE DAVİD'İ DELİ ETMEKTEN YORULMUYOR.TATLI SAHNELERDİ.Ayrıca serinin 'Play' kitabı Mal'a özeldir.Biline :)
    Birde hani siz kavuşmasını istediğiniz iki karakter edinir ve kitabın sonunu ona göre planlarsınız ya.İşte o da bu kitapta başıma geldi.
    JİMMY(David'in ağabeyi) VE LAURAN(Evelyn'in en yakın arkadaşı).AÇIKÇASI BEN İKİSİNİ YAKIŞTIRMIŞTIM FAKAT NE OLACAĞIDA BELLİ OLMAZ.Jimmy içinde seride bir kitap var o da biline :)
    Dördüncüsü,ve tabiki kötü bir karakterde var.Gıcık,nefret edilesi,kötülük abidesi Martha.Onu sevmediğim için konuşmayacağım.Yinede tek bir kelimem var; KonununDavidolmasınıanlıyorumamayinedeyaptıklarınıunutamayacağımveresmenbuyoldaherşeyideneyenkötükalpligıcıknefretedilesisinirkızmodeliMartha.

    SONUÇ:
    İYİ YORUM;
    -Zamanınız varsa eğlenerek okuyacağınız,ve karakterlere ısınabilirseniz bağlanabileceğiniz bir kitap/seri.
    KÖTÜ YORUM;
    -Sitede de belirtildiği gibi sanırım çeviride yada son kontrolde problemler ve gidişatı bozan hatalar vardı.Ama yine de göz ardı edilebileceğini umuyorum.
    -Okumazsanız çok birşey kaybeder misiniz diye soruyoruyorum kendime.Sanırım boş vakitler için bir kitap.
    -Ayrıca ROCK olayı ancak sonlara doğru biraz biraz hissediliyor.Ve sonlara doğru çokta aman aman bir sonla bitmiyor.

    Benden ancak Mal karakteri için 2,5 puan alabildi.Yinede eğer okuyacak kitap bulamazsam belki serinin 'Play' kitabını okurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tek kelimene bayıldım! :D Çok güzel özetlemişsin Martha'yı. :)

      Jimmy'e gelince maalesef Lauran ile değil başka biriyle birlikte olacak. Kitabın konusuna baktığım zaman başka bir kız adı geçiyordu. Tabii Lauran'ın başka bir adı yoksa. :)

      Hayallerini yıkmak istemem fakat Mal'in kitabı da çok çok iyi değilmiş. :) Eğer Aşkın Müziğine 2,5 verdiysen Play'e kaç verirsin bu durumda bilemedim. :D Kitap çıktığı zaman beklentini düşük tutup öyle okumanı tavsiye ederim. :) Böylece fazla hüsrana uğramazsın diye düşünüyorum. ^_^

      Evelyn özür dilemediği, teşekkür etmediği ve sürekli kocam demediği sürece rahat okunulabilecek bir karakter. Özellikle dediğin gibi, düşünerek hareket etmesi en sevdiğim özelliklerinden biri oldu. ^_^

      Veee kitap hakkında ki düşüncelerini bizimle paylaştığın için teşekkür ederim! :)

      Sil
    2. Yapma ya :( Halbuki Play'i okumak istiyor gibiydim.Ama haklısın.Çoğu kişiden de duydum beklentiyi az tutun dendiğini.Demek ki çokda iyi bir seri değil ya.Artık daha kaliteli kitap yorumlarında görüşürüz inşallah :)) Çekilişe katılmış oldum sanırım değil mi?

      Sil
    3. Şartı yerine getirmiş oldun. Fakat rafflecopter üzerinden de katılmalısın çekilişe. :) Çünkü kazananı o uygulama belirliyor ben değil. ^_^

      Sil
  13. Bende katıldım. :D

    http://minninwonderland.blogspot.com.tr/2015/02/kitap-kars-konulmaz-frtna.html

    YanıtlaSil
  14. Katılacağımı söylemiştim (: Yorumumu da şöyle bırakayım (:
    http://uzakladaarama.blogspot.com.tr/2015/02/2015-okuduklarim-5.html

    YanıtlaSil
  15. Merhaba etkinliği Bir Otakunun blogunda gördüm bende katılmak isterim. Sanırım yorumu buraya bırakmamız yeterli değil mi?

    -------------KARŞI KONULMAZ FIRTINA KİTAP YORUMUM------------

    Kitap kendini sürekli tekrar ediyordu. Hep aynı diyaloglar aynı düşünceler. Sıradan bir hikaye. Hani başka kitaplarda da aynı tarzı çok rahat yakalayabilirsiniz. Kurgu diye bişey yoktu zaten. Finalide çok basitti. Kitap boyunca beklenmedik hiç bişey olmadı.

    kitabın artı yönü akıcı ilerliyor olması. Zihni bulandırmadan okutuyor. Ağır cümleleri yoktu. Hafta sonu kafa dağıtmak adına okunulabilir ama güzel bi kitap okuyacağım beklentisine girilmemelidir. Akılda kalıcı bir yanı yoktu. Hani bazı kitaplar vardır ya sizin için apayrıdır hiç unutmazsınız böyle kitaba baktıkça bile kendinizden geçersiniz. İşte öyle bi kitabın kapağı bile olamaz yani.

    Kitabı sadece zaman öldürmek için okuyabilirsiniz. Başka hiç bişey beklemeyin.

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP