aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Evde Kitap Ayracı Yapımı

Haziran 03, 2015
Aslında benim hiç ayraç takıntım vs. yoktu. Kullanmazdım da. Çünkü genelde kitabın başına oturduğum gibi bitirirdim. Fakat bir kaç aydır kitaplar elimde sürünüyor. Tek oturuşta bitirebildiğim kitaplarım çok çok nadir. Sürekli bi kesinti, sürekli bi iş derken kaldığım yerleri unutuyordum. Bende evdeki standart ayraçları kullanmaya başladım. Sonra beni tatmin etmediler. :D Daha güzelini yapabilirim, alabilirim, çok sıkıcı bu ayraç diye diye kendi ayraçlarımı kendim yapıyorum artık. Üstelik elimde bulunması gereken malzemeler sadece, yazıcı ve a4 boyutlarında adını bilmediğim kalın bir kâğıt. Kırtasiyelerden 50 kuruşa rahatlıkla bulabilirsiniz. Fotoğraf kâğıdı değil. Siz kırtasiyecinize benim yazdığım gibi tarif edin, adamın/kadının elinde varsa anlayacaktır zaten. :D -Adını öğrendiğim zaman güncellerim konuyu. :)

Yazıcınız yoksa da fark etmez aslında. Bahsettiğim kâğıtları alıp, her hangi bir internet kafeden aşağıda eklediğim veya kendi yaptığınız ayraç dosyalarının çıktısını alabilirsiniz. Hiç olmadı normal a4 kâğıdına çıktı alıp eski ayraçlarınızın ön yüzüne yapıştırabilirsiniz. Elimde bu kâğıttan olmadığı zamanlar yapmıştım bir kaç tane. Sıkıntısız kullanıyorum. Her hangi bir fark olmuyor arada. :)
Aradaki doku farkını anlayabilmeniz için ekledim resmi fakat pek belli olmadı. :D
Yine de kırtasiyeden kağıdı isterken biraz daha nasıl bişey alacağınızı anlayabilirsiniz diye düşündüm. ^_^
Kalın olan a4 boyutundaki kağıt pek kalın gözükmüyor ama elinize aldığınız zaman farkı hissedebilirsiniz. Ayraç yapımı için birebir. Çünkü kıvrılma, kırışma vs olmuyor. 

Ayraç görsellerinin hiç birinin yapımı bana ait değildir. Dosyaları da zaten başka bir yere yüklemedim. İndirme linkleri direkt kaynağına ait. Hoşuma giden ayraçlar buldukça eklemeye çalışacağım buraya. Sizde eğer isterseniz yorum kısmından beğendiğiniz ayraçları paylaşabilirsiniz. ^_^ 


İndirmek için buraya tıklayın.
İndirmek için buraya tıklayın.

15 yorum:

  1. Bende deneyeceğim en kısa zamanda. :)

    YanıtlaSil
  2. Çok tatlı bunlar :) Ben de mi bir el atsam bu işe :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok güzeller yaa. :D Çıktısını alırken 3 tanesini almıştım sadece ama kitaplığımda çok şeker durunca tüm baykuşları çıkartacağım. :))

      Sil
  3. Mukavva olabilir mi? Kağıt yani? :D Emin olmamakla birlikte...

    İnsta'ya attığında resimde ayraçlara aşık olmuştum; burada tam boyutlarını gördüm, iyice sevdim! Çok güzeller be :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mukavva karton mu? :D Olmaz o. Yazıcıdan çıkmaz yani. Ama el işi kartonları oluyor onlardan çıktı alabilirsin fakat yine de kullanışlı olmaz. Eski ayraçlarına yapıştırman falan gerekebilir. :) Çünkü el işi kartonları kıvrılıyor, kırışıyor. :)

      Sil
  4. inanır mısın 3-4 gün önce ben de internetten el yapımı ayraçlara bakmıştım da sonra kendime "eslem senin sınavın yaz gelsin yaparsın" diyip vazgeçmiştim. bunları görünce yine yapasım geldi hepsi birbirinden tatlı gözüküyor ^___^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eh bunlarla uğraşman pek gerekmiyor ama. :) Sadece çıktısını alıp kesiyorsun kenarlarından. ^_^ Hem belki rahatlatıcı bir ara olur senin için. :))

      Sil
    2. haklısın, hemen baykuşlularla başlıcam yapmaya :>>

      Sil
  5. baykuşlular çok sevimli amaa *o* :)

    YanıtlaSil
  6. Canımmmm, bloğuma bıraktığın yorum çok mutlu etti beni :) Ayraçlarına bayıldım, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Kristal diyelim biz kendimiz yapsak programdan ayraçları dikdörtgen şeklindeki bir ayraç sence kaç boyutlarında olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortalama bir ayracın boyutu, 5*21 cmdir. Piksele dönüştürecek olursak yaklaşık 189*794 px le denk geliyor -sanırım!-

      Bu ölçülere göre deneyebilirsin. :)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederimmm :D

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP