aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Kitaplık Düzeni için Fikirler

Haziran 09, 2016


Herkese merhaba! Nasılsınız? Nasıl geçiyor gününüz?

Ben evde kimi zaman tembellik yaparak kimi zaman da Hırsızlar Cumhuriyeti'ni okuyarak vakit öldürüyorum şu aralar. Kitap olması gerektiği gibi mükemmel ilerliyor ama geldiğim yere kadar da heyecan uyandıracak çok fazla şey olmadı. Yine de mükemmel olmasını engellemiyor kitabın! Keyifle okumaya devam. :)

Blogu bir süredir biraz daha farklı kullanmaya karar verdiğim için ara ara instagram paylaşımlarıma denk gelebilirsiniz buralarda. Tabii instagramdan farkı içerikteki yazıyı daha geniş tutmam olacak. :) İki üç satırlık cümleler yerine daha uzun gevezelik yapabilirim burada! :)

Gelelim görselin ana konusuna. Kitaplığımın düzenini değiştirmeyi düşünüyorum bir süredir ama değişimi kolay kolay seven biri olmadığım için korkuyorum da. Yine de denemek istiyorum.

Şu anda kitaplığım genel olarak yayınevlerine göre düzenlemiş halde tabii ne kadar düzen derseniz. Farklı içerikteki kitaplar aynı raflarda duruyor ve bu hoşuma gitmiyor.

Yeni fikirlere ihtiyacım var. Sizler nasıl düzenliyorsunuz kitaplığınızı? Var mı değişik fikirleriniz? Daha düzenli olacağını düşündüğünüz yöntemler?

Benimle paylaşır ve bana önerilerde bulunursanız çok mutlu olurum! :) İnstagramda genel düşünce türlere göre düzenlemem yönünde ama caydırıcı bir düzen planı bulursam onu da denemeye açığım. :)

6 yorum:

  1. Ben hepsini belli aralıklarla uyguluyorum. Bazen rengine göre, bazen yayın evine göre bazen de içeriğine göre :)

    YanıtlaSil
  2. Benim kitaplığımda yazarına göre ayırdım kitaplarımı. Bir yazarın bütün kitapları yanyana oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, oda mantıklıymış. Hem türlerine göre hem yazara göre ayrılmış olur. Güzel olur. :)

      Sil
  3. Önceliğim yazarlara göre dizmek. Bir de göz hizamda olan raflara en sevdiğim kitapları koymaya özen gösteriyorum. :D Bu aralar kitaplarım kitaplıklarıma sığmıyor aslında, yeni bir kitaplığa ihtiyacım var. Sıkışıklık olunca ister istemez dağınık duruyorlar. Yatay koyunca daha çok yer kazandığımı fark ettim, yatay düzen de hoş duruyor tavsiye ederim. =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yatay duruşa karşı bir antipati besledim ben ya. :D Kitaplığımı hazır almadım ben, yaptırdım ve yapanlar rafların arasındaki boşluğu ilk başta fena derecede fazla bırakmışlardı. Öyle olunca bir raf eksik kaldı bende yatay dizmek zorunda kaldım hep bir süre. O zamandan beri yatay duruştan hoşlanmıyorum. :D:D

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP