aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Debbie Macomber - Küçük Mucizeler Dükkanı (Blossom Street #1)

Ekim 05, 2013
Küçük Mucizeler Dükkanı
Tür: Çağdaş Roman
Goodreads Puanı: 4.01
Orijinal Adı:The Shop on Blossom Street
Sayfa Sayısı:  480
Baskı Yılı: 2011
Çeviri: Ozan Aydın
Yayınevi: Martı Yayınları


Kitapları bütün dünyada 140 milyondan fazla satan ve birçok dile çevrilen Debbie Macomber, yürek ısıtan romanlarıyla şimdi de Türkiye'de..

"Artık o eski tasasız kız değilim. Yaşadığım her günün değerini biliyorum. Çünkü hayatın ne kadar değerli olduğunu öğrendim... Hiçbir şeyi, özellikle de hayatı hafife almaz oldum. Artık hiçbir günümü boşa geçirmiyorum. Çektiğim acıların karşılıklarının olduğunu öğrendim..."

Hayatın içinden dört güçlü kadın...
Küçük mucizeler, büyük umutlar
Ve dostluğun iyileştirici gücüne dair sımsıcak bir hikâye...
Bu kitapta mutlaka kendinizden bir şeyler bulacaksınız!


Güzel, tatlı, şeker yumağı gibi, sevgi dolu ama aynı zamanda da aksilik üstüne aksilik dolu bir kitaptı. Sonuna kadar kaç defa gözlerim doldu ağladım ağlayacak halde kendimi zor tuttum bilmiyorum. Böyle dram okumayı falan sevmiyorum ya ben çok çabuk kaptırıyorum kendimi sonrada bir bakmışım ağlıyorum falan :(. Ama sonunun mutlu sona bağlanması beni de çok mutlu etti. En azından bu şekilde herkes kitabın sonunda mutlu oldu diye kendimi tatmin edebiliyorum. 4 kadının hayatında geçen olayları kaleme almış yazar. Öyle güzel kurgulamış ki hepsi hayatında ki sorunlarını birbirlerine destek olarak -fark ederek veya etmeyerek- çözümlemeye çalıştırlar. Kötü kaynana profilinde ki karakteri çok sevdim. Bir yanlış anlama ve inat uğruna koca senelerini kaybetmiş kocasıyla. Ama her şeye rağmen çok gururluydu. İçinde yaşadığı git-gelleri okumak çok keyifliydi benim için.

Kitapta en çok Carol'a üzüldüm en çok ona ağladım en çok onun mutlu olmasını istedim. Nedendir bilmiyorum ama sanırım en çok onun yerine kendimi koyabildim. Umarım bir gün bende anne olmak istediğimde böyle sorunlarla karşı karşıya kalmam. En büyük korkularımdan biridir. Allah düşman başına vermesin böyle bir durumu. Anne olmak bize Allahın verdiği en büyük armağan, bir can taşımak, onu besleyip büyütmek, kollarının arasında tutup onu saatlerce izlemek, her anına şahit olup büyüyüşünü seyredebilmek ve en güzeli de gözlerinin içine baktığında seni sevdiğini anlayabilmek… Keşke herkes yeteri kadar kıymetini bilebilse anneliğin. Kitapta bir o kadar anne olmak isteyip başvurmadığı yöntem kalmayan birini anlatıp başka bir yerde de anneliğin kıymetini bilemeyecek kişilere de yer vermiş yazar. Kitabın sonuna kadar hep Carol'un umarım kendi çocuğu olur diye umut ettim ama sonunda evlat edindi. Ben başkasının çocuğunu kendi çocuğum gibi kabul edebilir miyim bilmiyorum ama onun adına mutlu oldum. :)

Kitapta ki sevmediğim yönlere gelince; çok fazla yazım ve arada bir göze batan mantık hatası olmasını sevmedim. Onun haricinde güzel bir kitaptı. Çok güzel okuttu kendisini. Zaten 1 günde de bitti. Kitaptaki karakterler öyle çok hayal ürünü değildi. Günlük hayatımızda karşılaşabileceğimiz karakterlerdi ama biraz fazla sevgi doluydular belki. İlk defa tarzımın dışında bir kitap okudum. Sanırım bu kitap sayesinde de okumaya devam edeceğim. :) Hep bu tarz biraz ders verici öğretici içerikleri olan kitapları sıkılmadan okuyabilmeyi çok istiyordum sanırım bunu da başardım sonunda. :) En yakın zamanda ikinci kitabı da okuyabilmeyi istiyorum. Umarım ikincisi bu kitaptan daha güzeldir.
4 puan

2 yorum:

  1. çok güzl bi kitap hrkze tavsiye ediom ha bi de ben bu kitabı okudum ve örgü örüom şimdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kitabı okuduktan sonra bende örgüye başlamıştım ama yarım kaldı devam edemedim bir türlü. :)

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP