aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Kitap Tanıtımı: Seni Hissediyorum - Irene Cao (Trilogia dei sensi #2)

Temmuz 30, 2014 2 yorum:


Tür: Romance, Erotica
Goodreads Puanı: 3.51
Orijinal Adı: Io ti sento
Sayfa Sayısı: ?
Baskı Yılı: 2014
Çeviri: ?
Yayınevi: Orkinos Yayınları


“Ah Elena… Sana karşı koyamıyorum,” diye fısıldıyor Leonardo. “Buna direnmeyi denedim ama nasıl başaracağımı bilmiyorum. Seni hissediyorum Elena, seni hissediyorum…”


Elena, onu  tutkunun ve aşkın karanlık yüzüyle tanıştırarak bambaşka bir kadına dönüştüren Leonardo tarafından terk edilmiştir. Yaşadıklarını unutmak ve yeniden hayata dönebilmek için kendine bambaşka bir yol çizer; yaşamında büyük değişiklikler yapar. Tam da iyileşmeye başladığını düşündüğünde ve otuzuncu yaş günü pastasının mumlarını üflemek üzere olduğu o akşam, Elena'yı büyük bir tesadüf beklemektedir. Zihninin derinlerine ittiği, haz dolu günlerine ve büyük aşkına duyduğu özlemle yüzleşmeye hazır mıdır?

Mim #KendinleYüzleş

Temmuz 27, 2014 12 yorum:


Kitap Kokusu beni mimlemiş. Hem de öyle zor sorulara mimlemişki bir ara vazgeçtim yapmaktan. Sonra ise otur cevapla soruları diye kendime kızdım. Bir şeyler karalamaya çalıştım işte ama ortaya nasıl bişey çıktı hiçbir fikrim yok. :) 


Colleen Hoover Hakkında Bilmedikleriniz! :)

Temmuz 25, 2014 8 yorum:
Colleen Hoover

Taptığım bir kaç yazar var. Colleen Hoover'da onlardan biri. Geçenlerde yazarın web sitesinde geziyordum ve kendisi hakkında yazdığı yaklaşık 20 maddelik oldukça eğlenceli bir yazısını okudum. Kendisinden öyle bir bahsetmiş ki okudukça, bu kitapları bu kadın mı yazmış mümkünatı yok dediğim bir kaç cümlesine şahit oldum. ^^ Yinede okurken baya eğlendim ve bu denli çok sevdiğim bir yazarı daha iyi tanıyabildiğim için çok mutlu oldum. Neler yazdığını sizler için derledim. Eğer merak ediyorsanız konunun devamına alabilirim... :)

Kitap Yorumu: Hırsız - Tarryn Fisher (Love Me with Lies #3)

Temmuz 23, 2014 10 yorum:
Hırsız Tarryn Fisher
Hırsız Tarryn Fisher

Tür: New Adult, Romance, Contemporary
Goodreads Puanı: 4.50
Orijinal Adı: Thief
Sayfa Sayısı: 312
Baskı Yılı: 2014
Çeviri: Meltem Türkmen
Yayınevi: Aspendos Yayınları


Kendime NotAşk sabırlıdır; aşk naziktir.Aşk övünmez ya da büyük konuşmaz.Aşkta kibir yoktur;Asla kaba, yavan ya da uygunsuz, bencil değildir.Kolay kolay sinirlenmez.Aşk yanlışların çetelesini tutmaz.Aşk güvenir, umut eder ve ne olursa olsun katlanır.Aşk asla eskimez.Onun için savaşacağım.

Caleb Drake, ilk aşkını asla unutmadı. Evlendiği zaman da. O evlendiğinde de. Hayat birdenbire dönüp dolaşıp aynı noktaya gelince Caleb'ın, soğuk ve çekici Olivia Kaspen'ı geri kazanmak için ne kadar ileri gidebileceğine karar vermesi gerekir. Ama hayatta her hareketin bir sonucu vardır ve çok yakında Caleb, bazen aşkın katlanılmaz bir bedelle geldiğini öğrenecektir. (Tanıtım Bülteninden)



Kitabı yeni bitirdim ve bu boğazımda ki düğümden kurtulamazsam her an ağlayabilirim. Mutluluktan mı yoksa çektikleri acılardan dolayımı ağlama hissi kitap boyunca geçmek bilmedi bilmiyorum ama bildiğim tek bir şey varsa oda lanet olası yazarı lanet olası hayal gücünden dolayı parçalara ayırmak istediğim. Caleb ve Olivia'ya çektirdiklerinin aynısını ona çektirmek istediğim!

Etkinlik: Kitaplığımda Okunmayı Bekleyen Kitaplar

Temmuz 22, 2014 25 yorum:

Bu etkinliğe daha cafcaflı bir isim bulmuştum ama, kitaplarımı kütüphaneme yerleştirip odama gelene kadar unuttum ismi. Ama bu etkinliği gerçekleştirmeye kararlıyım! En azından onu unutmadım sonuçta değil mi? :)

Şimdi bu etkinliği yapmaya şöyle karar verdim. Resimleri çekmek için güç bela önündeki sağındaki solundaki kitapları kenara çeke çeke çıkardığım kitapları yerine yine güç bela yerleştirirken, seneler önce aldığım kitaplarımı fark ettim! Evet fark ettim. Resmen unutmuşum o kitapların varlığını. :) İşte böyle çıktı yani ortaya. :D

Alışveriş Notlarım #10 - Geç Gelen Yazı

Temmuz 22, 2014 6 yorum:
fırsatçı serisi

Bu postun adı geç gelen yazı oldu. :) Çünkü bu kitaplardan ikisini okuyup bitirdim bile ablamdayken. Hatta Fırsatçının yorumu şurada.Tehlikeli Kızıl'ın yorumu ise şimdilik goodreads'ta güncellenmeyi ve gevezeliklerimle uzatılmayı bekliyor. ^_^ Alışveriş notu oluşturmaya vaktim yoktu. Hırsızı bir türlü okuyamadım. Hakketten neden okuyamadım ki acaba? Onu yanımda götürmemiştim acaba o yüzden mi? Eve geldiğimden beri nedense sadece manga okudum. Çokta merak ediyorum Caleb neler yazmış bizim için diye ama... 

Kitap Mimi

Temmuz 22, 2014 13 yorum:

Bir Özentinin Blogu beni mimlemiş! Kitaplarla ilgili eğlenceli soruları olan bir mimdi. Hiç zorlanmadım cevaplarken ve blogunu bir ziyaret ettim de, animelerle ilgilide bir mim hazırlamış. Onu da mı yapsam diye düşünüyorum şuan. Daha çok manga okuyorum ama yine de çok cezbetti beni. :)

Neyse efendim ben düşünedurayım sizde bu arada isterseniz soruları okuyun. ^_^


Yorum: Fırsatçı - Tarryn Fisher (Love Me with Lies #1)

Temmuz 21, 2014 3 yorum:
fırsatçı tarryn fisher
fırsatçı tarryn fisher

Tür: New Adult, Romance, Contemporary
Goodreads Puanı: 4.26
Orijinal Adı: The Opportunist
Sayfa Sayısı: 316
Baskı Yılı: 2013
Çeviri: Meltem Türkmen
Yayınevi: Aspendos Yayınları


Kalbini sadece bir kez verebilirsin; ondan sonraki her şey ilk aşkının peşinden gelir.

Her fırsattan istifade etmesiyle bilinen sivri dilli Olivia Kaspen, akılsızca çekip gitmesine izin verdiği eski erkek arkadaşı Caleb Drake ile şans eseri karşılaşınca kendisini ilk aşkıyla ikinci bir şans isterken bulur.

Caleb'ın hafızasını kaybettiğini öğrenen Olivia, onu geri kazanmak için ne kadar ileri gidebileceğine karar vermelidir. Ancak gerçek kimliğini ve kötü geçmişlerini gizli tutmaya çalışan Olivia'nın en büyük engeli Caleb'ın kurnaz yeni kız arkadaşı, Leah Smith'tir.

Böylece bu iki hırslı kadın arasında kendilerini hatırlamayan bir adamı elde etmek için girdikleri vahşi bir mücadele başlar. Ama çok geçmeden Olivia, bir zamanlar kendisinin olanı almak için savaşırken yalanlarının sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalır.

Peki, aşk her şeyi affeder mi?


Blogumla bir süredir ilgilenmiyorum ama bu seferki sebebim ne tembellik ne can sıkıntısı ne de üşengeçlik. ^^ -Önceki iki manga yorumuna aldanmayın, onlardan birini haftalar önce hazırlamıştım, diğerinin yorumunu da ablamda boş boş otururken hazırladım. Blogger'ın android uygulaması sağ olsun güncel tutabildim azda olsa blogu. :)- İkinci kez teyze oldum ve günlerim bebeğimizle ilgilenmekle geçtiği için bloga giremedim. Boş vaktim oldursa da kitap okuyayım bari dedim ve aldığım kitaplarımdan bir kaçını yanımda götürdüm. Vakit buldukça birer ikişer sayfada olsa ilerledim. Yinede bir iki günde mi ne bitti yani düşünün. Gerçi bunda kitabın büyük etkisi var. O kadar güzeldi ki bulduğum her boş anı kitabı okumakla geçirdim.

Yeni Blog 'Minik Hayaller'

Temmuz 20, 2014 4 yorum:

Yeni bir blog açtımmm. Şimdi bu da nereden çıktı demeyin. ^^ Böyle bir blogu çok çok uzun zamandır açmak istiyordum. Öyle ki, kitap blogu açmadan bile önce yaşam blogu -bu tarz bloglara öyle deniliyor değil mi? ^^- açmak hep aklımdaydı. Hoşuma giden hemen hemen her şeye yer verebileceğim bir alan olsun istiyordum. Ama blog açmak kiiimm ben kim diye geçirirdim aklımdan. Beceremem ben, ne yazacağımı bilemem, saçmalarım çok kötü olur diye bir düşünce tarzı içindeydim. Gerçi hala öyleyim ama artık daha bi’ cesaretliyim sanırım ki hadi bismillah dedim ve bu işe de el attım bakalım nasıl ilerleyecek. ^_^

Manga Yorumu: High School Debut

Temmuz 18, 2014 9 yorum:
koukou debut
koukou debut

Tür: Manga, Shoujo, Comedy, Romance, School Life
Batoto Puanı: 4.57
Diğer Adı: Koukou Debut
Cilt Sayısı: 15
Baskı Yılı: 2004
Çeviri Grubu: Anikeyf Fansub
Manga-ka: Kazune Kawahara


Ortaokul hayatının büyük bir bölümünü “Softball”a ayıran Haruna Nagashima, lise hayatına önemli değişikliklerle başlar. Artık “Softball”u bırakmış ve okuduğu shojo mangalardaki gibi bir aşk bulmaya karar vermiştir. Ne var ki, “Softball” oynadığı için kaslı bir vücuda sahip olmuştur. Kaslı bir “Erkek Fatma” olması yetmezmiş gibi moda anlayışının da kıt olması, Haruna’nın ne kadar istese de feminen çekici bir bayana dönüşmesini engellemiştir.


Ancak hiçbir erkek tarafından beğenilmemesi, kimsenin ona çıkma teklif etmemesi Haruna için problem değildir çünkü Haruna kendisine her şeye rağmen bir erkek arkadaş bulmaya kararlıdır. Tüm zorlamasına rağmen erkek arkadaş bulamayan Haruna, kendisini çekici bir bayana dönüştürmesi için bir koç bulmaya karar verir ve Yoh Komiyama’yı kendisine koçluk yapması için seçer. Ancak Yoh, ilk başta ilgilenmese de sonrasında Haruna’ya koçluk yapmaya ve onu çekici bir bayana dönüştürmeye karar verir. Ancak bunun için bir şartı vardır; Haruna’nın ona âşık olmaması…



İşim gücüm yok ya oturdum baştan yazıyorum yorumu. Çok sinir bir durum. Elimde net yokken Wordde hazırlayayım yorumları eve gidince düzenlerim yayınlarım diye düşünürken, yanlışlıkla kaydet diyeceğime hayıra tıkladım ve bumm. Sonuç bom boş bir sayfa. Nasıl içim gitti nasıl öfff..

Manga Yorumu: A Kiss For My Prince

Temmuz 16, 2014 2 yorum:


Tür: Manhwa, Shoujo, Romance
Mangafox Puanı: 4.84
Orijinal Adı:  왕자님에게Kiss를
Cilt Sayısı: 5
Baskı Yılı: 2006
Çeviri Grubu: Yeppudaa Manga Grubu
Manga-ka: Kim Hee Eun


Sie Anna asil bir aileden gelmesine rağmen bir kontesin ayak işlerini yapan genç ve güzel bir kızdır. Çoculuğu hakkında kontesle karşılaştığı gün hariç hiçbir şey hatırlamamaktadır (buna gerçek adı da dahil) ve hayatı ülkenin veliaht prensi ile tanıştığı günden sonra değişir.

Prensin peşinden saraya hizmetçi olarak giden Sie Anna geçmişi ve ailesi hakkında hiç beklemediği şeyler öğrenecektir.





Bir Manhwa okumuşumda haberim yok. Yine rastgele seçtim ve okumaya başladım. Manga olduğunu sanıyordum ilk başlarda o yüzden okuma şekli pek bir garip geldi. Ben sağdan sola okuyorum fakat yazılar ters gelip duruyor. Cümlelerin anlamları bozuluyor. Bir kaç bölümden sonra soldan sağa okunacağını çözdüm de o kadar manga okuduktan sonra alışamadım bir türlü şu manhwayı okumaya. Sürekli gözüm sayfanın sağına doğru kaçıyor sonra düzeltiyordum.

Cafe Fernando – Bir pasta yaptım, yanağını dayar uyursun

Temmuz 07, 2014 8 yorum:
Cafe Fernando kitap
Cafe Fernando sonunda beniiimmmmmmmmm <3 ^_^
Şu resimde gördüğünüz kitabı tam 3 senedir bekliyorum. Yine ben iyiyim. 4 sene 4 ay bekleyenleri vardı Cafe Fernando'nun. Gönül isterdi ki ilk baskısına sahip olabileyim. Ama kısmet değilmiş artık 2. baskısı elime ulaştı. Geç kaldım birazcık. Gerçi çok geçte kalmadım. :) Kitap çıkar çıkmaz bittiği için suç bende değil yanii. Asıl suçlu Cenk Sönmezsoy. Yemek kitabı çıkaracağım çıkaracağım dedi, biz okuyucularını senelerce bekletti ve bir şaheser yarattı. Haklı olarak da okuyucuları birden saldırdı resmen kitaba. Ayyy yine kitap dedim de bu kitap değil, bu bambaşka bir şey. 

Alışveriş Notlarım #8 - Yine D&R İndirim Çılgınlığı :)

Temmuz 05, 2014 21 yorum:
dex kitapları

Çok uzun bir süredir kitap alışverişi diyetindeydim. Araya sınavlar girince ertelemek gerek biraz diye düşündüm alışverişlerimi. Hatta aklım kalmasın diye kaç zamandır ne indirimleri takip ediyordum ne de yayınevlerinin güncellemelerini. Hangi kitap çıkmış, hangisi güzelmiş şu aralar hiç bilmiyorum. Takip etmiyorum özellikle ki gidip alasım gelmesin kitapları. 

Manga Yorumu: Junjou Mistake

Temmuz 04, 2014 Hiç yorum yok:
Junjou Mistake
Junjou Mistake


Tür: Manga, Yaoi (BL), Romance
Batoto Puanı: 4
Orijinal Adı:  純情ミステイク
Cilt Sayısı: 1
Baskı Yılı: 2008
Çeviri Grubu: Heterophobia Fansub
Mangaka: Shungiku Nakamura


İsaka Ryuuichirou babasının şirketi Marukawa Yayıncılıkta çalışan bir editördür. Aslında yazar olmak istese de yalnızca görüntü için babasının şirketinde çalışmayı seçmiş bencil bir adamdır. Hem bakıcısı, hem de iş arkadaşı olan Asahina Kaoru çocukluğundan bu yana İsaka ailesi tarafından yetiştirilmiştir.

Bir gün İsaka yazma yeteneği yönünden kendisinden çok üstün birisiyle karşılaşır. Bu sayede Asahina'ya aşık olduğunun farkına varır ve ani bir istekle onu öpmeye kalkar. Peki Asahina onu geri mi çevirir?!

Daha önce Junjou Romantica ve Sekaiichi Hatsukoi'de karşımıza çıkan, Marukawa Yayıncılık genel müdürü İsaka Ryuuichirou ile sekreteri Asahina Kaoru arasındaki aşkın hem geçmişte hem de günümüzde geçen hikayesinin tadını çıkarın.



Baktım ki okuduğum mangaların yarısını bile yorumlayamamışım, hadi kızım dedim artık eller klavyeye. Üşenmek yok. Başla bakalım bir tanesinden gerisi gelir muhakkak. Hem tembellik yapmak kanına işledi iyice senin diyerek kendime bir gaz verdim ki sormayın. :) Hadi bi işe yarasa neyse... Kaç saattir ekrana bakıp duruyorum ne yazsam ne çizsem hangi mangayı yorumlasam diye ve en sonunda Jonjou Mistake'te karar kıldım. :)

Geçtiğimiz Ayda Neler Okudum? #3

Temmuz 03, 2014 6 yorum:


Haziran ayı için okuma listesi oluşturmamıştım. Zaten geçen ay tek bir kitap bile okumadım. Daha da okumaya niyetim yok sanırım çünkü hiç ilgimi çeken bunu okumalıyım dediğim bir kitap ile karşılaşamadım maalesef. Ha bu kitap sipariş vermeme engel oldu mu? Hayır. Yakında koca bir koli kitap geliyor. Alışveriş Listemde anlatırım artık onun hikayesini de. Pekiiii geçtiğimiz ay madem kitap okumadım o zaman neden okumuşum gibi bir konu hazırlıyorum?

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP