aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Kitap Tanıtımı + Ön Okuma: Kafes - Josh Malerman

Ağustos 04, 2015

Bir kaç hafta önce haberini yapmıştım bu kitabın. Sakın Gözlerini Açma! sloganıyla okuyucularını epey merakta bırakmış, dikkatleri üzerine çekmişti yayınevi. Şimdi bu kitaba 7 Ağustos'ta sahip olabilirsiniz! Üstelik bu harika kapağıyla! Ciltli olmasını çok istemiştim ama şömizli ince kapak kullanmışlar. Böyle de çok yakışıklı duruyor. :)

Kitabın enfes bir konusu var. Bana nedense bilgisayar oyunlarını anımsatıyor. Sanırım genelde korku/gerilim oyunları oynadığım için. Eminim kitabı okurken de keşke oyunu olsa diye iç geçireceğim.

Tanıtım videosunu izleyerek demek istediğimi daha rahat anlayacağınızı düşünüyorum. İnsanın tüylerini ürpertiyor.


Kitabın ön okumasını için ise, yukarıdaki görseli cep telefonlarınızdan barkod okuyucu ile okutarak ulaşabilirsiniz. Gerçi ne olur ne olmaz. Ben kolaylık olsun diye ön okumayı yine ekleyeceğim konunun sonuna.

Şimdilik kitabın tanıtımına yer verelim. Sonra ön okumayla baş başa kalabilirsiniz. :)


Tür: Horror, Dystopia, Fiction
Goodreads Puanı: 3.93
Orijinal Adı: Bird Box
Sayfa Sayısı: 336
Baskı Yılı: 2015
Çeviri: Aslı Dağlı
Yayınevi: İthaki Yayınları


2014'ün en çok ses getiren, haftalarca kendi türünde Amazon'da 1 numarada kalan, 16 ülkeye satılan ve Universal Studios'un film haklarını aldığı Kafes, şimdi Türkçe çevirisiyle raflarda!

This Is Horror Ödülü - En İyi Roman
Michigan Notable Book Ödülü
Bram Stoker Ödülü - En İyi İlk Roman Finalisti
Goodreads En İyi Korku Romanı Finalisti
James Herbert Korku Ödülü Finalisti
Shirley Jackson Korku Ödülleri Finalisti

"Bir oturuşta ve parmakların arasındaki çıtırtılar hissedilerek okunması gereken bir kitap. Buna benzer bir korku öyküsü şimdiye kadar hiç anlatılmadı. Josh Malerman bu işi biliyor."
-Hugh Howey-

"Çok iyi, çok başarılı ve doğrudan yazılmış büyük bir takdirle okuduğum çarpıcı bir roman. Josh Malerman, işini hızlı konuşan ve ne yaptığını bilen bir meleğin edasıyla yapıyor."
-Peter Straub-

"Tüyler ürperten bir ilk kitap. Malerman okuyucuyu soğukkanlı ve acımasız anlatımıyla diken üstünde tutuyor. Hitchcock'un Kuşlar'ı, Stephen King'in en iyi işleri ve Jonathan Caroll'la karşılaştırılmayı hak eden sarsıcı bir macera."
-Kirkus Reviews-

"Stephen King hayranları bayılacak."
-Publishers Weekly-

Dışarıda bir şey var…

Görülmemesi gereken korkunç bir şey… Ona atılan bir bakış kişiyi ölümcül bir deliliğe sürüklüyor. Ne olduğunu ve nereden geldiğini ise kimse bilmiyor.

Malorie ve iki çocuğu, olayların başlangıcından beş yıl sonra hayatta kalmayı beceren bir avuç insan arasındaydı. Nehrin kenarındaki terk edilmiş bir evde çocuklarıyla yaşayan Malorie, ailesinin güvende olabileceği bir yere gitmenin hayalini kuruyordu. Fakat onları bekleyen yolculuk tehlikelerle doluydu. Tek bir yanlış hamle ölümlerine yol açabilirdi. Ve onları takip eden bir şey vardı.

Bu bilinmeyene doğru gözbağının karanlığında yaptığı yolculukta Malorie sık sık geçmişi hatırlıyordu. Bilinmez tehlikenin karşısında bir araya gelerek hayatta kalmaya çalışan, kendisini de aralarına kabul ederek onu da kurtaran ev arkadaşları teker teker aklına geliyordu: Bir zamanlar yabancı olan bir grup insanın birer birer kapısını çaldığı evde kurdukları ortak hayat... Ancak sağ kalan ve kapılarını çalan insanlar arttıkça ortaya yüzleşmeleri gereken bir soru çıkmıştı: Herkesin aniden delirdiği bir dünyada kime güvenilebilirdi?
(Tanıtım Bülteninden)

9 yorum:

  1. Tanıtımı falan ilgimi çekti ama distopya pek benlik bir tarz değil o yüzden karar veremiyorum.. Eğer okursan yorumunu merakla beklediğimi söyleyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kitabı distopya olarak okuma zaten. Korku/Gerilim olarak oku. O yönleri daha ağır basıyor. :))

      Eğer elime geçerse kitap okuduktan sonra muhakkak bloga yorum girerim. :)

      Sil
    2. Ben bu kitabı okuyan biri olarak yorum yapicam kitap cok guzel fakat yazımı cok detaylara giriyormus gbi oldugu icin sıkıla bilirsiniz ben severek okudum lakin her okuyucunun tarzi bir değil

      Sil
  2. Korku/Gerilim okuyunca bir başka oluyor. 2 tane okudum bu zamana kadar onlar da biraz cesaretimi kırdı sanırım :D Ama dışarıda bir şey var diyor ya. Direk merak alarmlarım ötmeye başladı. Bu konuda düşünme hakkımı kullanmak istiyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada mimin var :) http://minervadannotlar.blogspot.com.tr/2015/08/ilac-mimi.html

      Sil
    2. Mimi en kısa zamanda yapacağım! :) Korku denilince normalde geri kaçarım ben ama bu kitap bir şekilde dikkatimi çekmeyi başardı. Korksam bile okuyacağım! :)

      Sil
  3. Bence çok harika bir kitap insan bırakamıyor resmen ❤

    YanıtlaSil
  4. Ben ilk defa bir kitabı okurken korktum. Çok etkileyiciydi.

    YanıtlaSil
  5. Ben ilk defa bir kitabı okurken korktum. Çok etkileyiciydi.

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP