aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Yorum: Kristin Cashore - Yetenek (Yedi Krallık Üçlemesi #1)

Şubat 24, 2014 3 yorum:
yetenek kitabı


yetenek kitabı

Tür: Young Adult, Adventure, High Fantasy
Goodreads Puanı: 4.11
Orijinal Adı: Graceling
Sayfa Sayısı: 471
Baskı Yılı: 2014
Çeviri: İlker Şahin
Yayınevi: Pegasus Yayınları


Sıradışı hünerlerle doğan insanlardan korkulan ama aynı zamanda güçlerinin sömürüldüğü bir dünyada Katsa, kendisinin bile tiksindiği bir yeteneğe sahiptir: Öldürme yeteneği. Middluns Kralı olan amcası Randa'nın buyruğu altında yaşayan genç kız ayrıcalıklı bir hayat sürmek yerine onun kirli işlerini yapmak, Kralın keyfini kaçıranları cezalandırıp onlara işkence etmek zorunda bırakılmıştır.

Savaşma yeteneği olan Prens Poyla tanıştığındaysa hayatının tamamen değişeceğinden habersizdir. 

Kendi yeteneğine dair yeni bir gerçeğin açığa çıkacağını ve çok uzaklarda, dehşet verici bir tehlikenin kol gezdiğini ise aklından dahi geçirmiyordur.



Oh gerçekten, bu kitap hakkında şuan da nasıl bir yorum yazmam lazım, spoiler vermeden ne kadarını anlatabilirim hiç bilmiyorum. Ve işin aslı şu yorumu bir an önce bitirip ikinci kitaba bir an önce başlamak istiyorum. 

Pekala evet. İki cümleyle özetlediğim durumumdan yola çıkarak eğer okuduğunuz yorumdan bir şey anlamazsanız beni değil yazarı suçlamanız gerek diye de belirtmek istiyorum. O yazarı zaten vermesinler elime ah bir yakalasam... Neyse şimdi cani planlar yapmanın sırası değil değil mi? Yorum yazmaya çalışıyorduk sanki? Eh başlasak iyi olacak o zaman. :)

Yorum: Veronica Roth - Uyumsuz (Divergent, #1)

Şubat 20, 2014 14 yorum:
uyumsuz kitap

uyumsuz kitap

Tür: Dystopia, Young Adult,
Goodreads Puanı: 4.36
Orijinal Adı: Divergent
Sayfa Sayısı: 516
Baskı Yılı: 2012
Çeviri: Uğur Mehter
Yayınevi: Artemis Yayınları


Beatrice Prior'ın Chicago'sunda toplum, her biri belli bir erdemi yaşatmaya adanmış beş topluluğa bölünmüş durumda. Dürüstlük, Fedakarlık, Cesurluk, Dostluk ve Bilgelik.

Her yıl, belli bir günde bütün on altı yaşındakiler, hayatlarının geri kalanında birlikte yaşayacakları grubu seçmek zorunda.

Beatrice, hem ailesiyle kalmak, hem de kendi benliğini bulmak istiyor ama ikisini birden seçemez. 

Bu nedenle kendisi dahil, herkesi şaşırtan bir seçim yapıyor.

Genç yazar Veronica Roth heyecanlı seçimler, kalp kıran ihanetler, kan donduran sonuçlar ve beklenmedik aşklarla dolu karanlık bir geleceği anlatan gerilim serisinin ilk kitabıyla edebiyat sahnesine çıkıyor!


Çekilin millet. 16 yaşında ki veletler dünyayı kurtarmaya çalışıyor. Hem de karşılarında hem politik hem stratejik bilgilerle donatılmış büyükler varken. Evet bazen bazı süper kahraman kitaplarının abartıldığını düşünmeden edemiyorum. Bunda ki en büyük etken de yazarın üslubu ve tarzı. Açlık Oyunları ve Yoklar serisinde de yaşça küçük karakterleri okuyorduk ama orada ki çocuklar diğer süper kahramanlar gibi ne çok aşırı bilgiçler ne de yaşlarının gerektirdiğinden fazla atak ve cesur. Sanırım bu iki serininde tutulmasını buna borçluyuz.

Uyumsuz kitabını çok övüldüğü, çok sevildiği için ve de filmi çekilmeye başladığı için okumaya karar vermiştim. Yoksa daha önce 16 yaş karakterlerini konu aldığı için dikkatimi dahi çekmemişti. Ama işte işin içine filmi falan girince dedim bir şans ver. Ve sonuç, işte yorumumda. :) 

Alışveriş Notlarım #4 - Kitapyurdu Siparişlerim

Şubat 19, 2014 10 yorum:
Kitapyurdundan yaptığım en son alışverişim baya bir olaylı geçmişti. Onun hikayesini blogumda duyurmamıştım zira çok can sıkıcı bir süreçti. 10 günde ulaştıramadılar bir türlü kargoyu ve eksik geldi ürünlerim. O yüzden sonraki alışverişimi D&R'dan yapmıştım. Hem de harika bir hediye paketiyle aldım ürünlerimi. Şimdi bakıyorum da onun da postu yazılmamış. :) Eh neyse son iki alışverişimi bu postun arasına sıkıştırmış oldum böylece. Hımm ne diyordum. D&R ve hediye paketleri diyordum değil mi? Evet. Kitapyurdu işkencesinden ve D&R keyfinden oluşan alışveriş sürecimde bir daha kitapyurdundan sipariş falan vermem ben diyip senelerdir alışveriş yaptığım siteye sırtımı dönmüş ve anında D&R aşığı olmuştum. Ta ki fiyatların uçmasına kadar. :) -Çok iki yüzlüyüm biliyorum.- Hemen yüzümü tekrardan kitapyurduna döndüm ve son alışverişimi gerçekleştirdim. :)


Alıntı: Karen Marie Moning - Rüya Ateşi (Fever #4)

Şubat 17, 2014 1 yorum:
rüya ateşi

rüya ateşi
Tür: Paranormal, Fantastik, Urban Fantasy
Goodreads Puanı: 4.47
Orijinal Adı: Dreamfever
Sayfa Sayısı: 434
Baskı Yılı: 2013
Çeviri: Barbaros Bostan
Yayınevi: Artemis Yayınları


Geçmişimi çalmış olabilirler.

Ama geleceğimi elimden almalarına

ASLA İzin vermeyeceğim. 

İnsan ve Peri dünyaları arasındaki duvarlar yıkılmıştı. Doymak bilmez, ölümsüz Unseelieler buzdan hapishanelerinden kurtulduğunda, MacKayla Lane ölümcül bir tuzağa düşecekti. Peri Efendisi tarafından esir tutulan MacKayla'nın, kim ya da ne olduğuna dair her şey, zihninden silinmişti. Oysa Mac, Sidhe-kahinlerini görebilen tek kişiydi ve iki dünyayı da kontrol edecek anahtarı elinde tutan gizemli kara büyü kitabının izini sürebilecek tek canlı da oydu...

Hafızasını geri kazanmak, yalnızca ilk adımdı. Mac, Dublin'in mücadele dolu sokaklarında savaşıp eski, gizli bir tarikatın tehlikeli ağına düşecekti. Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı peri dünyasında, dostu olduğunu iddia edenlerin karmaşık yalanlarıyla mücadele edecekti. Mac, her şeyini kaybettiğini düşünüyordu ama onu sarsacak bir gerçekle yüzleştiğinde, aslında oyunun daha yeni başladığını anlayacaktı.

Kendine bile güvenmezken kime güvenebilirsin ki?

4 Adet Çizgi Roman Hediye

Şubat 17, 2014 6 yorum:


Yakın zaman da elime baya bir çizgi roman stoğu geçmişti. Haliyle ben çizgi roman okumadığım için en azından çekiliş ile blogum da hediye edeyim dedim. Çok fazla katılım olur mu? Ne kadar okuyucu kitlesi var hiç bilmiyorum ama en azından bir kaç kişiye de olsa sevindirebileceğimi düşünüyorum. :)

Jennifer L. Armentrout - Tanrı (Melez Sözleşlemeleri #3)

Şubat 16, 2014 3 yorum:


Tür: Paranormal, Young Adult, Mitoloji
Goodreads Puanı: 4.53
Orijinal Adı: Deity
Sayfa Sayısı: 408
Baskı Yılı: 2013
Çeviri: Bilge N. Zileli Alkım
Yayınevi: Dex Yayınları

İçindeki karanlıkla yüzleş!

Akit’in kuralları Alex’i neredeyse ölüme gönderiyordu. Konsey onun Catskills’de ne yaptığını öğrenseydi, onu kimse kurtaramazdı, tabii Aiden’ı da. Furiler, Alex’in peşindeydi, şimdi de onu ele geçirmek isteyen başka güçler var.

Alex sürpriz bir mektup alıyor, yazanlar karşısında ne yapacağını bilemiyor ve Seth’le gittikçe daha da yakınlaşıyor. Birlikte yaptıkları antrenmanlardan biri Alex’in bir Apollyon işareti daha kazanması ile sonlanıyor ve bu Alex’i bir adım daha Uyanmaya yaklaştırıyor.

Alex’in doğum günü yaklaştıkça sanki etrafındaki tüm dünya paramparça oluyor; geleceğin Apollyon’u aşk, kader ve yalanlar arasında sıkışıp kalıyor.

Tanrılar öfkelerini serbest bırakınca yaşam geri dönülmez bir şekilde değişecek. Furiler, İblisler, Safkanlar, Melezler ve Avcılar hiç beklenmedik bir geleceğe hazırlanıyor. Tarih tekerrür ediyor fakat bu defa işler, pek de iyi gitmiyor.


Jennifer L. Armentrout'un kitaplarını seviyorum sevmesine ama sanki kendini artık sürekli olarak tekrar ediyormuş gibi hissetmeye başladım. Kitapta aksiyonu bol tutmak için onu öldür bunu öldür dur. Daha sonra aptallığına doyamadığımız bir kız karakter yarat. O kızın güvendiği ikinci pozisyonda ki erkek bir ölüm makinasına ya da güç manyağına dönüşsün. Hatırlarsanız Lux serisinde de yine Katy'nin ona yeteneklerini kullanmasını öğreten ikinci erkek karakter bir yerden sonra ona ihanet etmişti. Eh Seth'in de ondan aşağı kalır yanı kalmadı yani sonunda.

Sır Serisinin 2. Kitabı Ella ve Michanın Geleceği Ön Siparişte

Şubat 14, 2014 Hiç yorum yok:
ella ve michanın


Tür: Young Adult, New Adult,
Goodreads Puanı: 4.14
Orijinal Adı: The Forever of Ella and Micha
Sayfa Sayısı: ~
Baskı Yılı: 2014
Çeviri: Şerife Elif Subaş
Yayınevi: Pena Yayınları


Bu Geleceğine odaklanıp geçmişindeki karanlığı unutmak isteyen Ella okula döner. Ancak geçmişiyle ilgili sorunlar peşini bırakmaz. Aslında onun tek istediği Micha'dır. Hayatta istediği her şeye ulaştığını düşünen Micha ise grubuyla sahne turundadır. Ancak içindeki bir düşünce onu rahatsız eder. Ella'dan uzaktadır ve ondan uzakta olmak sandığından daha zordur. Ella da Micha da bir karar vermek zorundadır. Ya sonsuza kadar birlikte olacaklar ya da birbirinden uzakta olmaya alışacaklar?

11.02.2014 Tarihli Çekilişin Yeni Kazananı

Şubat 13, 2014 2 yorum:


11 Şubat'ta sonlandırdığım çekiliş de, Geceyarısı Tutkusu'nun kazanan Hazal Ardıç bana iki gün içinde dönmediği için yeniden birini seçmek zorunda kaldım. Yine videoya çektim ve yine Random.org üzerinden yeni kazananı belirledim.

James Dashner - Labirent: Ölümcül Kaçış (The Maze Runner #1)

Şubat 12, 2014 40 yorum:
labirent ölümcül kaçış
labirent ölümcül kaçış
Tür: Young Adult, Science Fiction, Dystopia
Goodreads Puanı: 3,99
Orijinal Adı: The Maze Runner
Sayfa Sayısı: 408
Baskı Yılı: 2013
Çeviri: Gizem Yeşildal
Yayınevi: Pegasus Yayınları

Thomas bir asansörde uyandığında hatırlayabildiği tek şey ismidir. Ailesini, evini veya oraya nasıl geldiğini anımsamamaktadır. Zihni bomboştur. Asansörün kapıları açıldığında Thomas kendini Kayran isimli, devasa taş duvarlarla çevrili geniş bir alanda ve burada yaşayan çocukların arasında bulur. Tıpkı Thomas gibi Kayranlılar da oraya neden ve nasıl geldiklerini bilmemektedir. Tek bildikleri çevrelerini saran labirente çıkan taş kapıların her sabah açılıp her akşam kapandığı ve her otuz günde bir aralarına yeni bir çocuk katıldığıdır. Kimse Kayran'da kalmak istemese de kurtulmak imkânsız görünmektedir. Yine de Thomas'ın içinde bir his, çıkış yolu bulabileceğini söylemektedir. Ama bunun için zihninin derinlerinde yatan sırları açığa çıkararak labirentin gizemini çözmesi gerekecektir.

"Açlık Oyunları gibi distopik hikâyeleri sevenler Thomas'la birlikte Kayran'da maceraya sürüklenecekler."-School Library Journal-

"Dashner gizemli, kışkırtıcı, yaratıcı ve sürükleyici bir romanla karşımızda." -Barnes&Noble-


Bir kitabı yorumlamak hiç bu kadar zor olmamıştı benim için. Kitabı okuyalı neredeyse iki hafta oldu ama baktım hala benden ses seda çıkmıyor dedim bir şekilde başla artık gerisi gelir nasılsa. Bir gaz verdim kendime de bakalım işe yarayacak mı? :)

Ölümcül kaçışı okuyalı çok oldu biliyorum ama yorumlayacak kadar hatırlıyorum. Çook etkili olmasından mı? Eh orası tartışılır tabii. Açıkçası her ne kadar oraya kocaman 'Açlık Oyunları' damgası yapıştırılmış olsa da, bana daha çok 'Yoklar serisi gibi' ibaresi bulunması daha uygun geliyor.

Çekiliş Sonuçları Açıklandı

Şubat 11, 2014 2 yorum:

Geceyarısı Tutkusu ve Tepeden Tırnağa adlı kitapların kazananlarını belli oldu. Belirtmiş oldukları iletişim adresinden geri dönüş yaptım. İki gün içerisinde iletişim bilgilerinizi eksiksiz olarak bana gönderebilirseniz sevinirim. :) İki gün içinde geri dönüş olmaz ise yeni kazananları açıklayacağım. Ve kitapları PTT kargo ile göndereceğim. PTT kargo ile gönderilen ürünlerin takip numarası oluyor mu acaba? Eğer oluyorsa ısrarla ister ve size de iletebilirim. Sonuç olaraaakkk: :)


Çekiliş Kapandı

Şubat 10, 2014 Hiç yorum yok:
hediye kitap


Çekilişi şuandan itibaren kapatıyorum. Tüm gün herkesin şartlarını tek tek kontrol etmekle geçirdim ve itiraf ediyorum şu çekiliş olayı göründüğü kadar kolay değilmiş. Bir daha ki çekiliş için daha kolay bir yöntem bulmaya çalışıyorum. :)

Yayınevlerinden Haberler #2

Şubat 10, 2014 Hiç yorum yok:
Yayınevlerinden Haberler


Jessica Verday - Gölgeler (The Hollow #1)

Şubat 09, 2014 Hiç yorum yok:
gölgeler kitabı

gölgeler kitabı

Tür: Paranormal, Young Adult, Ghosts
Goodreads Puanı: 3.74
Orijinal Adı: The Hollow
Sayfa Sayısı: 464
Baskı Yılı: 2013
Çeviri: Sevinç Seyla Tezcan
Yayınevi: Pegasus Yayınları



Hatırların Gölgesinde Bir Kasaba, Hüznün ve Gizemin Ortasında Kalmış Bir Sevgi! 

Abbey'nin en yakın arkadaşı Kristen, Sleepy Hollow Mezarlığı civarında kaybolunca herkes onun öldüğünü düşünür ve intihar ettiğine dair dedikodular baş gösterir. Abbey, dostunun arkasından yas tutar ama içten içe onun öldüğüne inanmayı reddetmektedir. Bu sırada Kristen'ın cenaze töreninde bir anda ortaya çıkan, son derece yakışıklı ve esrarengiz Caspian'la tanışır. Caspian sırlarla doludur ama Abbey'nin kendisini özel hissetmesini sağlayan tek kişi de odur.

Abbey tam bu üzüntülü dönemi atlatabileceğini düşündüğü anda en yakın arkadaşına dair bildiği her şeyi sorgulamasına neden olan bir sır ortaya çıkar. Abbey, Kristen'ın ihanetine anlam vermeye çalışırken bir başka korkunç gerçeğin de açığa çıkmasıyla hem Caspian'a karşı hissettiklerini hem de akıl sağlığını sorgulamaya başlayacaktır...

"Verday'in Gölgeler'i gerçekten dikkat çekici ve sonu insanı merakta bırakıyor. Devam kitabı kesinlikle çok okunacak."-Booklist-

"Muhteşem! Gölgeler baştan sona soluksuz okuyacağınız bir roman."-L.J. Smith-, The Vampire Diaries'in yazarı


Gölgeler kitabı da bitti ve okuduğum ikinci hayalet konulu kitap olma ödülünü kazandı böylece. Bu seri bittikten sonra bir daha hayalet temalı kitaplar okumamaya yemin ediyorum şuracıkta! Vampirlere, meleklere falan alışığım ama hayaletler de ne oluyor yahu? Onları kimse göremezken sadece tek bir kişinin görüp konuşması çok sıkıcı. Kimseye bahsedemezsin, anlatamazsın derdini. Gerçi kitap harikaydı. Ona lafım yok. 

Kitaba başlarken off yine mi KMM özentiliği diye başlamıştım. Ama kısa zaman da yazar bu tezimi çürüttü ve çok farklı yönlere kaymaya başladı konu. 

Darynda Jones - Sağdan Birinci Mezar (Charley Davidson #1)

Şubat 05, 2014 3 yorum:
  


Tür: Paranormal Romance, Humor 
Goodreads Puanı: 4.09
Orijinal Adı: First Grave on the Right
Sayfa Sayısı: 316
Baskı Yılı: 2012
Çeviri: Bilge Gündüz
Yayınevi: Doğan Kitap



Charley Davidson bir özel dedektif… Hem de cazibeli bir kadın. Ama bildiğimiz özel dedektiflerden ve tabii bildiğiniz cazibeli kadınlardan değil. O bir ölüm meleği. Henüz öbür dünyaya geçememiş ruhlarla iletişim kuruyor ve “ışığa gitmeleri”ne yardım ediyor. Doğrusu, ölülerle konuşma yeteneği, katilleri bulmakta da çok işine yarıyor…

Charley’nin bir de âşığı var… Ama kahramanımız adamı göremiyor. Sadece o çıldırtıcı dokunuşlarını hissediyor… Sık sık ve derinden…

Cazibeli dedektifimiz bugünlerde ne mi yapıyor? Cinayete kurban giden üç avukatın katillerini bulmaya çalışıyor… Herhalde sizi nasıl bir heyecanın beklediğini anladınız artık.

Sağdan Birinci Mezar’ı okurken çok eğleneceksiniz… Çünkü Charley'nin hayatında her şey var: Olağanüstü yetenekler, macera, gizem, görünmez ama iç titreten dokunuşlar, yani aşk…

“Charley’nin şeytani neşesi ve hayata karşı iştahı, paranormal roman okurlarına çok çekici gelecek ve sanırım ‘Ghost Whisperer’ dizisinin yasını tutanların kalbindeki boşluğu dolduracak.” Publishers Weekly


Yabancı bloglar da Alfa karakter yarışmalarında görmüştüm bu kitabı. 16 Karakterden son ikiye kalanlardan biri Reyes diğer ise <3 Ryodan'dı. <3 Tabi Ryodan birinci oldu ama neyse konumuz bu değil. Demek istediğim Ryodan'la son ikiye kalabilen bir karakter olduğu için acayip dikkatimi çekmişti ve o zaman çok içerlemiştim bu kitap niye bizde yok diye. Meğerse varmış da benim haberim yokmuş! Böyle bir kitabı nasıl gözden kaçırmışım çok merak ediyorum!

Tahereh Mafi - Bana Dokunma (Shatter Me #1)

Şubat 04, 2014 Hiç yorum yok:
bana dokunma kitap

bana dokunma kitap

Tür: Dystopia, Young Adult, Romance 
Goodreads Puanı: 4.05
Orijinal Adı: Shatter Me
Sayfa Sayısı: 332
Baskı Yılı: 2012
Çeviri: Bilge Zileli Alkım
Yayınevi: Dex Yayınları



Juliette tam 264 gündür kimseye dokunmadı.

En son birine dokunması bir kazaydı. Ama Yeniden Kuruluş onu cinayetten içeri tıktı. Juliette'in dokunuşunun neden bu kadar ölümcül olduğunu kimse bilmiyor. Kimseye bir zarar vermediği sürece bu durum kimsenin de umurunda değil çünkü dünya zaten perişan durumda. Her gün yeni bir hastalık ortaya çıkıyor, gıda sıkıntısı had safhada, gökyüzünde tek bir kuş kalmadı ve bulutlar garip bir renkte.

Yeniden Kuruluş, yeni düzenin tek çare olduğunu iddia ettiği için Juliette'i bir hücreye kapattı. Hayatta kalan bir avuç insan ise savaş naraları atıyor. İşte bu yüzden Yeniden Kuruluş fikir değiştirmek üzere. Juliette onlar için mükemmel bir silah olabilir. Juliette, yeni düzenin tek silahı olabilir.

Juliette karar asamasında. Ya bir silah olacak. Ya da bir asi.

Tahereh Mafi, Bana Dokunma'da yürek burkan bir romantizmle distopya türünü bir araya getiriyor. Juliette'in iç dünyasını yenilikçi bir üslupla metnine yansıtan yazar, okurları Juliette'in zihninin içine davet ediyor.


Distopya türlerini biliyorsunuz değil mi? Hani şu yıkılan dünyada oluşturulan belirli bölgeleri, bölgelerin başında ki acımasız komutanlar/başkanları; açlıktan, susuzluktan, hastalıktan kırılan fakir bir topluluk ve zenginlik içinde rahat bir yaşam süren üst tabakalardan oluşan, gelecek bir dünyayı anlatmaktadır bize. Ve kitabına göre de ekstra acımasız durumlar meydana gelir vs.. Shatter Me serisi de konu itibari ile tam anlamıyla sizi içine çeken bir distopya ürünü.

Şubat Ayı Okuma Listesi #1

Şubat 01, 2014 6 yorum:
books library


Okumak istediğim ama diğer okumak istediğim kitapların arasında kaynayan o kadar çok kitap var ki elimde! Bir tanesine elimi atıyorum daha sonra gözüm diğerinde kalıyor ve bir bakmışım çok başka bir kitabın sonlarına yaklaşıyorum. Haliyle aldığım çoğu kitap okunmayı bekleyip öylece kalıyor kitaplığımda. Bende buna çare olabilmek için kendime bir liste oluşturayım dedim. Düzenli olmakta fayda vardır değil mi? :)

Listeye 18 kitap ekledim bakalım. Hepsini okumaya vaktim olur mu? Eğer internette boş boş dolanmazsam elbette olur. Ama hepsini yorumlayabilir miyim? Sanırım onu yapamam. :( Ama elimden geldiği kadar yorumlarımı paylaşmaya çalışacağım. :) Ve listeme sadık kalabilir miyim? Umarım kalabilirim. Şu kitapları okumayı çok istiyorum çünkü.

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP